Українська правда

Фінляндія також визначилася зі складом. Сеуканд ще думає

Сергей Шемшученко — 26 квітня 2005, 10:12

Суперники національної збірної України з хокею, збірна Фінляндії на чемпіонат світу до Австрії поїде в бойовому і перевіреному складі. Головний тренер Суомі Еркка Вестерлунд сформував збірну з гравців виступаючих в чемпіонатах Фінляндії, Швеції і Швейцарії.

Основним голкіпером збірної Фінляндії залишається Пасі Нурімінен. Воротар "Атланти" на час локауту грає в Швеції за "Мальме". У лінії оборони тільки Оссе Вайнанен з "Колорадо Евеланш" що нині грає за "Йокеріт" представляє Нхлівській легіон.

Інші 7 номінальних захисників останні сезони грають в чемпіонаті Фінляндії, захисник Петтері Нуммелін грає за швейцарський "Лугано" а Анті-Юссі Ніємі на свій шостий чемпіонат світу їде в ранзі одного з найкорисніших, але в той же час і одного з найгрубіших захисників регулярного чемпіонату Швеції.

У списку форвардів числяться 5 гравців НХЛ, які на час локауту працевлаштувалися у Фінляндії і Швейцарії, це Рікі Хахл ("Колорадо Евеланш"), Яркко Руйту ("Ванкувер Кенакс"), Ніклас Хагман, Оллі Йокінен (обидва, "Флоріда Пантерс"), Ніко Капаннен ("Даллас старс"). Ну і звичайно звертає на себе увагу в списку ветеран збірної Фінляндії Віллі Пелтонен, який на торішньому чемпіонаті світу довів що 30 років результативній грі не перешкода і в 7 іграх зробив 6 передач і закинув 4 шайби.

Гра Україна - Фінляндія на чемпіонаті світу відбудеться 2 травня. Також додамо, що головний тренер збірної України з хокею, Олександр Сеуканд ще не назвав гравців, які поїдуть в Австрію.

За інформацією "Українська хокейна агенція"