Українська правда

Фіни, катаючись на ковзанах, обіграли українців

Сергей Шемшученко — 7 травня 2001, 16:18

Вже на третій хвилині першого періоду після шайби Томі Калліо стало зрозуміло, що гра буде вестися в одні ворота. Фінська команда своєю перемогою над українськими хокеїстами довела, що її напад в найкращій формі.

Гравцями матчу були названі Самі Капанен та Томі Калліо, які забили по дві шайби кожен. Відзначився також і Юха Улонен, який забив одну шайбу, і зробив дві результативні передачі. А воротар Пасі Нурмінен встановив рекорд, не пропустивши 26 шайб у ворота своєї команди.

"Після того, як ми подивилися гру Фінляндії та США у нас з'явилася надія, - зазначив тренер української збірної Анатолій Богданов. – Але сьогодні це була інша команда".

Вже з початку фінам вдалося захопити ініціативу, і вже на кінець першого періоду рахунок був 3:0 на користь фінів.

Першу шайбу забив Каліо після того, як Раймо Хелменену вдалося розбити український захист та пройти у нейтральну зону, де вже Каліо зіграв два на одного, зберіг шайбу та пробив повз Ігоря Карпенко, який стояв на воротах замість Костянтина Симчука.

"Ми провели своєрідну розвідку української команди, і тому ми знали, що це буде важка гра , - сказав тренер фінів Ханну Аравірта. – Це була наша друга гра за 24 години, і такий "ранній гол" нам в дечому допоміг".

Вже другий гол на рахунку Капанена, який прийняв відскок від слеп-шота Улонена, і пробив по воротах Карпенко вже на 11хвилині першого тайму.

Вже за дві хвилини потому Улонен забив третій гол у ворота Ігоря.


"Останню гру ми і правда погано зіграли в першому таймі, і вже після того, гра була вже майже закінчена. І ми вже були навчені власними помилками", - зазначив Калліо. – Я думаю, що ми сьогодні не повторили тих самих помилок".

Нагадаю, що поразка України не дозволяє їй потрапити до чвертьфіналу.

Вже на початку другого тайму фіни забили четверту шайбу. Цілий ряд українських хокеїстів, в тому числі і Карпенко, випустили з поля зору шайбу, а першим її побачив Капанен, який перебував за воротами, і в одну мить "загублена" шайба опинилася у воротах українців.

Дмитро Христич та Вадим Шахрайчук на початку другого тайму могли зменшити розрив у рахунку. Шахрайчук отримав пас від Христича саме на блакитній лінії, і майже був забив шайбу, але Нумінен не дав йому цього зробити, підставив руку, зробивши сальто на спину, і не допустив потрапляння шайби рикошетом у лівий верхній куток своїх воріт.

Калліо забив свою другу шайбу впродовж другого періоду. Він досить легко пройшов Олега Полковнікова та забив шайбу, яка пройшла під ногами Карпенко, – 5:0.

Кіммо Рінтанен теж відзначився в матчі шайбою, на 18 хвилині другого періоду зробив рахунок 6:0.

І вже в другому періоді фіни забили свій останній гол, Тоні Сіхвонен майже впритул розстріляв українського воротаря на шостій хвилині – 7:0.

"Я думаю, що ми краще зіграли в сьогоднішній грі, - говорить Аравірта. – 7:1 – гарний рахунок для нас, але я думаю, що в цьому є велика заслуга Пасі Нумінена, який чудово сьогодні зіграв".

Вже на 11 хвилині третього тайму Христичу вдалося забити "шайбу престижу", несподівано з'явившись перед Нуміненом, і шайба пролетіла на рівні плеча воротаря.

"Поразка є поразкою, і я звичайно не дуже задоволений результатом гри, - говорить Христич. – всі ігри, які ми програли, ми програли в першому періоді. У нас молода, перспективна команда, і це наш коник, ми могли перемоги в першому таймі, і тоді б мали успіх. Думаю, що непогано грали в третьому періоді, але цього вже виявилося замало".