Українська правда

Фельдман побачив "умовний поділ" на основні і резервні міста

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2008, 12:43

Народний депутат України Олександр Фельдман (фракція БЮТ) вважає, що у Харкова є шанс прийняти основні матчі Євро-2012.

У коментарі, переданому прес-службою депутата, сказано, що з офіційної відповіді Кабінету Міністрів України на звернення Фельдмана і депутатського об`єднання "За Харків!" щодо зміни статусу Харкова з резервного на основне місто чемпіонату випливає, що у Харкова є реальний шанс прийняти основні матчі Євро-2012, а сам поділ на резервні та основні міста є умовним.

"Відповідно до листа ФФУ № 2446 від 10.10.2008, згідно із заявою Виконкому УЄФА за наслідками засідання 25-26 вересня 2008, зараз жодне з міст (незалежно від поділу на основні та резервні) не вважається офіційним місцем проведення Євро-2012, за винятком двох столиць - Києва та Варшави", - вважає Фельдман.

"Остаточний відбір міст проведення чемпіонату ґрунтуватиметься тільки на власній технічній оцінці УЄФА здатності міст повністю задовольнити всі потреби турніру. Остаточне рішення з цього питання буде ухвалено Виконкомом УЄФА 15 травня 2009 після аналізу стану проектів", - цитує УНІАН офіційну відповідь депутату.

Нагадаємо, основними містами, які прийматимуть Євро-2012 в Україні, є Київ, Донецьк, Дніпропетровськ і Львів, резервні - Харків і Одесу. Функціонери УЄФА не раз звертали увагу на різний ступінь готовності цих міст до Євро-2012.