Українська правда

Федотенко виборює Кубок Стенлі!

Сергей Шемшученко — 8 червня 2004, 09:53

Дві шайби українця Руслана Федотенка стали вирішальним у сьомому матчі фіналу Кубка Стенлі з "Калгарі". "Тампа" перемогла з рахунком 2:1 і вперше у своїй історії виграла Кубок Стенлі. Уперше таким престижним трофеєм зумів заволодіти й український хокеїст, який виступає в найсильнішій хокейній лізі світу.

Цікаво, але за останні 30 років, тільки двом командам вдавалось, програючи в фінальній серії 2:3, вигравати Кубок Стенлі. В 2001 году це зробили гравці "Колорадо", і вже нині святкує перемогу "Тампа". Що стосується Федотенка, то ще у минулій грі його вихід на майданчик був під сумнівом через травму обличчя.

Для Руслана дві шайби у грі з "Калгарі" встановили його особистий рекорд по результативності в плей-офф. На рахунку українця нині 12 шайб у плей-офф та 17—ть у регулярному чемпіонаті. У фінальній же грі українець відіграв на майданчику 17-ть хвилини і зробив три кидки по воротах суперника.

"Це було фантастично для цілої команди. Кожний зробив великий вклад у цю перемогу, і воротар й інші. Я тільки робив кидки. Ми виграли Кубок Стенлі – це здійснилася наша мрія", зазначив після гри Федотенко.

До речі, в 22-х іграх плей-офф Федотенко набрав 14 очок (12 шайб + 2 передачі). Окрім того у вівторок вночі Руслан забив свою ювілейну 70-ту за часів виступів в НХЛ. За схемою "гол+пас" Федотенко набрав в НХЛ 135 очок.

Фінал. Сьомий матч.
"Тампа-Бей – "Калгарі" – 2:1
Шайби: ФЕДОТЕНКО - 2 – Конрой
Рахунок у серії: 4:3.