Українська правда

Екс-тренер збірної України очолив "Трактор"

Сергей Шемшученко — 31 січня 2005, 18:40

Колишній наставник національної збірної України з хокею Анатолій Богданов у понеділок офіційно прийняв посаду наставника челябінського "Трактора". Він змінив на цьому посту відправленого у відставку 7 січня Анатолія Тимофєєва.

Як повідомляє прес-служба клубу, разом зі своєю новою командою Богданов відправився на ігри першості Росії (вища ліга) в Іжевськ.

Широкій спортивної громадськості колишній наставник київського "Сокола" і збірної України буде представлений через тиждень.

Зоряним для Богданова можна назвати сезон-1984/1985, коли "Сокіл" під його керівництвом завоював бронзові медалі чемпіонату СРСР. Збірну України Богданов в 1999 році вивів в елітний дивізіон світового хокею. Подібне завдання стоїть перед тренером й у Челябінську, повідомляє "Спорт-Експрес".

Зазначимо, що в 2003 році Богданов залишив збірну України після засідання Виконкому федерації хокею України, де Богдановну було висловлено недовіру. У близких колах до Федерації хокею України зазначали, що одним з головних творців відставки Богданова був його помічник по збірній, а нині головний тренер збірної України та київського "Сокола" Олександр Сеуканд.