Українська правда

До побачення, Пекін-2008! Вітаємо, Лондон-2012!

Сергей Шемшученко — 6 вересня 2008, 15:00

5 вересня 2008 року в Національному палаці мистецтв "Україна" відбулись святкові урочистості, під час яких вся країна вшанувала героїв Олімпійських ігор.

Почесним гостем свята став Президент України Віктор Ющенко, який подякував всім 253 спортсменам, що увійшли до складу національної олімпійської збірної та всім тренерам, лікарям та іншим фахівцям, що доклали зусиль до забезпечення успішного виступу українців у Пекіні. Чемпіонам, призерам, тренерам, лікарям та фахівцям фізичної культури та спорту Глава Держави вручив державні нагороди.

Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко підкреслив, що в першу чергу блискучий результат – 27 медалей та 11 загальнокомандне місце у рейтингу країн-учасниць Олімпіади – став можливим завдяки наполегливій праці спортсменів і тренерів. Водночас Юрій Павленко наголосив, що завдяки Президенту України, фізична культура і спорт протягом останніх років стали реальними пріоритетами для держави і в сфері відбулись значні зміни. Міністр нагадав, що у 2006 році Віктором Ющенком були визначені першочергові заходи по розвитку фізичної культури і спорту, а напередодні Ігор Президент України збільшив кількість і розмір стипендій для спортсменів, а також видав Указ, в якому визначено завдання по створенню сучасної системи олімпійської підготовки. Юрій Павленко висловив впевненість, що успішна реалізація поставлених завдань допоможе створити всі умови для появи нових чемпіонів здорової української нації і результат наступної Олімпіади в Лондоні буде ще покращений.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка подякував Главі Держави, спортсменам і тренерам. Сергій Бубка повідомив, що на адресу української олімпійської родини надійшли листи від керівників Міжнародного олімпійського комітету Жака Рогге та Хуан Антоніо Самаранча, у якому вони подякували українцям за участь в Олімпійських іграх та продемонстрований високий результат.

Свято продовжили українські зірки естради, які своїми феєричними виступами підтримали атмосферу грандіозного свята.

Наприкінці вечора пролунала ключова фраза: "До побачення, Пекін-2008! Вітаємо тебе, Лондон-2012!".

kmu.gov.ua