Українська правда

"Дніпро-Арена" співпрацюватиме зі швейцарцями

Сергей Шемшученко — 6 травня 2009, 09:43

У першій декаді червня 2009 року, дніпропетровський стадіон до Євро-2012 - "Дніпро-Арена" - підпише договір про співробітництво та менеджмент зі стадіоном, що приймав матчі Євро-2008 - "Stade de Suiss Wankdorf Bern".

За умовами договору про співробітництво, швейцарці нададуть методичну допомогу і всілякі рекомендації для того, щоб адаптувати "Дніпро-Арену" до майбутнього ЧЄ. Підготовка та адаптація стадіонів до проведення великих спортивних турнірів, яким стане українсько-польський Євро-2012, є європейською практикою.

Швейцарська арена в Берні була визнана кращим стадіоном під час проведення австрійсько-швейцарського футбольного Євро-2008. Тому міська влада Дніпропетровська спільно з керівництвом "Дніпро-Арени" досягли двосторонньої домовленості про співпрацю, що і буде оформлено документально в червні.

Всі фінансові зобов'язання, щодо приведення до норм та вимогам Євро-2012 дніпропетровського тридцатитисячника, будуть покладені на його власника,а це головний інвестор підготовки міста до чемпіонату Європи Ігор Коломойський.

komitet12.org.ua