Українська правда

Дар'я Згоба: Тренуємось двічі на день

Сергей Шемшученко — 4 серпня 2008, 15:50

Традиційно медальний для України вид спорту - спортивна гімнастика. Найтитулованіші спортсмени за історію українського спорту представляють саме гімнастику. Імена Лариси Латиніної, Бориса Шахліна, Ніни Бочарової, Віктора Чукаріна, Поліни Астахової, Лілії Подкопаєвої та інших - на слуху у багатьох міжнародних експертів.

В Пекіні українські гімнасти опинилися одними із перших і вже декілька днів в напруженому графіку готуються до олімпійських змагань:

- Тренуємось двічі на день - вранці і ввечері. Умови просто чудові. Хоча поки до змагального залу не потрапили, особисто для мене він знайомий за участю в передолімпійських змаганнях. Зал гарний, прекрасна система кондиціонування, лише вітерець часом гуляє занадто, трохи здуває з колоди, - посміхається Дар'я Згоба.

Єдине, що хвилює, - китайські уболівальники. Як розповідають досвідчені колеги по гімнастичній збірній, під час проведення чемпіонату світу в Піднебесній місцеві уболівальники просто шаленіли.

За словами Згоби, для неї це вже третє відвідання Китаю. І якщо взимку минулого року погодні умови були прийнятними, то минулого літа спека та висока вологість просто виснажували. Зараз, розповідає Дар'я, краще.

"Зараз всі думки про тренування і змагання. Хоча дуже хочеться побачити історичні місця, якими багатий Китай", - цитує спортсменку сайт НОК. "А надто, що з китайською кухнею вже встигла познайомитися і навіть здружитися. Кожного разу ласую китайським рисом, подобається він мені дуже".