Українська правда

ЧС-2006. "Сухий" розгром від Росії

Сергей Шемшученко — 11 травня 2006, 20:37

Головною проблемою збірної України на останніх чемпіонатах світу є велика кількість вилучень, після яких і пропускається левова частка важливих голів. Не став виключенням і матч другого групового турніру першості світу в Ризі з командою Росії, який українці програли з розгромним рахунком 0:6. Але після 14-ти хвилин першого періоду такого рахунку не могли спрогнозувати ні хокеїсти, ні вболівальники.

Українська команда виглядала доволі переконливо в захисті, а відмінна гра у воротах Ігоря Карпенка лише підстьобувала українців на атаку. Вже на 3 хвилині Дьяченко вибігав практично сам на сам з голкіпером, але його ключкою затримав Харитонов і отримав перше вилучення в грі. Більшістю українці могли скористатися вже в першій атаці, але постріл з кута Литвиненка прийняла на себе стійка, а після відскоку шайба потрапила до Шахрайчука, який з півметра примудрився не влучити у пусті ворота...

Надалі росіяни дещо оговталися після такого зухвалого старту у виконанні українців і вже Карпенку прийшлося відбивати потужні кидки Овечкіна, Малкіна та Сушинського.

На 14-ій хвилині стався ключовий епізод в грі. Дебютант чемпіонату Олександр Бобкін коліном в коліно ненавмисно вдарив росіянина Харитонова, який залишив майданчик не без сторонньої допомоги.

За таке порушення Бобкіну присудили 5-т хвилин на лаві штрафників та матч-штраф, що означало для нього закінчення гри.

Вистояти 5-т хвилин у меншості українці не змогли. Вже на другій хвилині Сушинський зробив дугу навколо воріт Карпенка і неначе більярдним ударом проштовхнув шайбу у ворота - 1:0 на користь Росії.

У другому періоді українці були куди менш активними в атаці, але більш голів не пропустили у чому заслуга Ігоря Карпенка, який витягувався у шпагаті, демонстрував чудову реакцію і просто обігравав форвардів росіян у воротах.

Третій період став провальним для українців. Другий матч за два дні та ще проти Росії дався взнаки і фізична втома вийшла на перше місце.

Вже на першій хвилині третього періоду Сушинський на штанзі прокинув шайбу у той же кут і зробив рахунок 2:0. Через 5-ть хвилин Овечкін вдало підставив ключку і шайба знову у воротах українців – 3:0.

Протягом наступних восьми хвилин дальніми кидками зробили рахунок 5:0 Куляш та Мозякін, а довершив розгром українців Ігор Григоренко.

Свій наступний матч українці проведуть 13-го травня проти команди Білорусі і до сих пір зберігають шанси на вихід до чвертьфіналу.

Росія - Україна - 6:0 (1:0, 0:0, 5:0)
Шайби:
1-0. Сушинський (Овечкін, Куляш), 16:06 - біл
2-0. Сушинський (Овечкін, Малкін), 41:03 - біл
3-0. Овечкін (Сушинський, Кручінін), 46:06
4-0. Куляш (Нікулін), 48:19 - біл
5-0. Мозякін (Мішарін), 53:47
6-0. Григоренко (Горовіков, Мозякін), 57:03 – біл.

Росія: Звягін (Фомічов, 51:28) - Атюшов, Куляш, Кручінін, Биков, Жуков, Нікулін, Мішарін, Хомицький - Кулємін, Малкін, Овечкін, Сушинський, Ємелєєв, Харітонов, А-й Міхнов, Архіпов, Сємін, Мозякін, Горовіков, Григоренко.

Україна: Карпенко - Гунько, Полоницький, Остроушко, Наваренко, Срюбко - Литвиненко, Шахрайчук, Касянчук, Матерухін, Шафаренко, Ан.Міхнов, Олецький, Дьяченко, Сальников, Бобровніков, Доніка, Проценко, Бобкін.

Кидки- 50:25
Штраф - 8:41.

Положення в групі: 1. Росія - 6 очок (3 гри). 2. Швеція - 3 очка (2). 3. Швейцарія - 3 очка (2). 4. Білорусь - 2 очка (2). 5. Словаччина - 0 очок (2). 6. Україна - 0 очок (3).