Українська правда

ЧС-2006. Климентьєв: "Він адже міг зіпсувати мені відпустку. Міг зламати щелепу"

Сергей Шемшученко — 12 травня 2006, 12:07

Капітан збірної України Сергій Климентьєв перший матч другого кола з Росією пропускав через двоматчеву дискваліфікацію, яку він отримав у третьому періоді гри з Італією. В інтерв'ю Газеті.Ru українець повідав, що ж сталося в під трибунному приміщенні та на майданчику під час гри з Італією.

– Сергій, що все-таки сталося в матчі з італійцями?

– Наприкінці зустрічі ситуація на льоду загострилася. Відбулося кілька сутичок. Мене вилучили до кінця матчу, я пішов у роздягальню і зустрів хокеїста, якого вигнали до цього за бійку з Вадимом Шахрайчуком. Я навіть не звернув уваги на цю людину, що також поверталася з майданчика. І тільки я пройшов мимо, як він наніс мені удар ззаду ключкою.

– Ви йому відповіли?

– Не встиг, якщо чесно. Там така плутанина почалася. Ми впали, нас прийнялися рознімати. Дуже шкодую про те, що жодного разу не влучив йому у відповідь.

– Зважаючи на все, ви були здивовані діями італійця?

– Не очікував такого боягузливого вчинку від цього хокеїста.

– Хочеться зрозуміти, з чого все почалося. От ви спокійно вигравали в італійців, і раптом на останніх хвилинах починається бійка. Відкіля?

– Так там атакували нашого воротаря Костю Симчука. Ми просто його охороняли, стали розштовхувати італійців. Почалася бійка за участю Вадима Шахрайчука. І тут в бійку кинувся другий хокеїст від італійців. Я, як капітан, спробував звернути на це увагу арбітра. Адже якщо стрибаєш у бій третім, то автоматично одержуєш матч-штраф. А потім став відтягати суперника. Він мене спробував ударити. Я його. Потім ми покричали один на одного, а суддя нас вилучив. Скоріше навіть не за бійку, а за взаємні образи.

Я пішов у роздягальню і потім стався скандальний епізод.

– Мені от одне незрозуміло. Італійці взагалі за хокеєм стежать? Хто їх надоумив починати бійки проти команди, у якій грають Шахрайчук, ви, Срюбко? Вони з головою дружать?

– Напевно, вони просто нічого про хокей не знають.

– Наскільки я розумію, ви незадоволені тим, що вас дискваліфікували на двох ігор?

– Так, я вважаю це несправедливим. Написав апеляцію на те рішення. Сподіваюся, що директорат