Українська правда

ЧС-2002. Збірну України в аеропорту обшукували неначе можливих терористів

Сергей Шемшученко — 26 квітня 2002, 15:28

Декілька годин прочекали хокеїсти збірної команди України свій багаж в гетеборгському аеропорту "Ландветтер", куди команда прилетіла пізно увечері в середу для участі в світовій першості, що стартує в п'ятницю в трьох шведських містах - Гетеборзі, Карлстаде і Йенчепінге.
Весь багаж команди був відправлений на митний огляд.

При цьому ніхто з представників української делегації на малоприємну процедуру запрошений не був. Нічого, окрім звичайних ліків, в тому числі, проти алергії, митники не виявили. Але частину ліків, повідомляє газета "Гетеборгс-постен", все ж конфіскували. За словами лікаря збірної Володимира Трошкіна, митники не спробували дати ніяких пояснень і хоч чимось мотивувати свої дії.

Правда, керівник митного поста Ларс Лінден пояснив кореспонденту газети, що рішення піддати контролю збірну України засновувалося на оцінці "досвіду попередніх спортивних заходів".

"Ми знаємо, - пояснив митний чиновник, - що відбувалося на Олімпіадах і світовій першості з контрабандою анаболічних стероїдів.

Спортивні команди зі Сходу не мають у своєму розпорядженні великі гроші, а тому ми проконтролювали і наявність в багажі української команди недозволених надлишків спиртного і сигарет".

А рішення піддати контролю саме українську збірну було прийнято після отриманих митниками від компетентних органів відомостей про те, що "небезпека ризику була найбільшою саме з цією збірною", сказав Лінден. Лише пізньої ночі українські хокеїсти змогли, нарешті, добратися до готелю. До речі сказати, збірна Росії в Гетеборгі пройшла митний контроль без будь-яких проблем.

РІА Новини