Українська правда

ЧС-2002. Фінни та арбітр перемогли українців

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2002, 15:15

У своєму першому матчі на чемпіонаті світу в Швеції національна збірна України, яка виступає в групі В зазнала поразки від одного з фаворитів першості команди Фінляндії з рахунком 3:0. І нині ніхто не заперечує закономірності виграшу фіннів, проте зайвий раз констатуємо той факт, що судді продовжують "вбивати" нашу команду. Хоча незрозуміло чим саме хотів допомогти рефері гри Україна-Фінляндії, фіннам якій й без того переважали українців.

Але відзначимо і той факт, що упереджене до себе ставлення українська команда відчула ще в аеропорту Гетеборгу, де багаж українців потрапив під щільний обшук. І шукали митники, заборонені препарати, по простому допінг, та горілку і цигарки яку на їх думку повинні ,були провозити українці в кількості, більш ніж дозволено. Проте до таких негараздів ми вже звикли, а скандинавським митникам варто було б підказати та зауважити, що не в тих шукали допінг…


Перше ж гра на чемпіонаті світу з фіннами, справила двояке враження. По-перше б здавалося поступилися не з надто великим рахунком, в порівнянні з минулорічним 7:1. Проте додамо, що в атаці зіграли не найкращим чином, хоча в більшості це не дозволяли зробити і суперники, які пресингували відразу ж після того як хтось з українців отримував шайбу.

Справило приємне враження і те як команда Богданова захищалася в меньшості, ані трохи не поступаючись в бажанні перемогти своїм більш іменитим суперникам. Проте бажання виявилося замало, але і на перемогу над фіннами відверто ніхто не розраховував. Найважливіші ігри в збірної України попереду. І вже в понеділок на українців очікує важка гра зі словаками які в першому матчі розгромили збірну Польщі 7:1.

Відзначимо і таку приємну новину, що вже в неділю до збірної повинен приєднатися НХЛ-овець Руслан Федотенко "Філадельфія" якого припинила боротьбу за Кубок Стенлі.

Україна - Фінляндія - 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Шайби: Каралахті (Мієтінен), 01:58 (0:1 - біл.). Туулола (Мієтінен, Ніінімаа), 34:49 (0:2). Аалто (Рінтанен), 51:40 (0:3 - бол.).