Українська правда

Чи проводитиме Україна Євро, вирішать наприкінці вересня

Сергей Шемшученко — 12 вересня 2008, 16:44

Уряд має невідкладно провести засідання Оргкомітету з підготовки в Україні фіналу "Євро-2012" та заслухати на ньому звіт про заходи, вжиті на виконання рекомендацій та ІІ стадії плану дій УЄФА щодо організації цього заходу. Як наголосив Президент України Віктор Ющенко у листі до Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, нагальна потреба у проведенні такого зібрання обумовлена тим, що на 18 вересня заплановане засідання Стратегічної ради УЄФА, під час якого буде заслухано звіт про виконання українським урядом зазначених рекомендацій і плану дій УЄФА.

Саме цей звіт стане основою для прийняття УЄФА наприкінці вересня у Бордо рішення про участь нашої держави у подальшій підготовці до "Євро-2012".

Президент нагадав, що друга стадія плану дій УЄФА передбачала реалізацію урядом заходів щодо забезпечення підготовки аеропортів до проведення фіналу Чемпіонату, об'єктів готельної, спортивної та транспортної інфраструктури.

Ющенко звернув увагу керівника уряду на необхідність розгляду під час засідання Оргкомітету таких питань як:

– виконання Указу від 21.07. 08 про невідкладні заходи з підготовки та проведення в Україні фіналу "Євро-2012" щодо подання на розгляд Верховної Ради проекту закону «Про Загальнодержавну цільову програму підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу»;

термінове завершення створення ефективної системи управління процесом підготовки до проведення Євро-2012 - зокрема, приведення у відповідність нормативно-правових актів, забезпечення чіткого розподілу повноважень між органами влади, підвищення координації між центральними, місцевими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування;

включення у проект закону про Держбюджет-2009 видатків на виконання заходів з підготовки ЄВРО-2012 відповідним головним розпорядникам бюджетних коштів за окремими бюджетними програмами і визначення цих видатків захищеними;

формування системи звітності та моніторингу реалізації заходів з підготовки до Чемпіонату - зокрема, щодо їх фінансування в приймаючих містах за рахунок коштів держбюджету головними розпорядниками бюджетних коштів, а також відповідності передбачених Державною цільовою програмою обсягів фінансування з обсягами фінансування, запланованими у місцевих бюджетах.

"Особливої уваги з Вашої сторони як голови Організаційного комітету потребує також аналіз залучених позабюджетних коштів для реалізації заходів з підготовки "Євро-2012", створення належних умов діяльності інвесторів, опрацювання можливості впровадження інструментів та механізмів стимулювання їх діяльності, удосконалення чинного законодавства з порушеного питання", – наголосив Президент.

Він окремо відзначив, що уряд «повинен вжити усіх заходів» для прийняття парламентом законодавчих актів, необхідних для належного проведення в Україні "Євро–2012".

До 15 вересня Президент очікує доповіді про вжиті Кабміном заходи.

zik.com.ua