Українська правда

Четверо українців завершили боротьбу на престижному турнірі в Кореї

Сергей Шемшученко — 16 січня 2010, 11:11

Невдало виступили українські дзюдоїсти в перший день міжнародного турніру серії "Мастерс", який триває в корейському місті Сувон.

Усі четверо українців, що виходили у суботу на татамі "Suwon Gymnasium", завершили боротьбу після поразок у стартових поєдинках, при цьому тричі на шляху у представників нашої країни стали азіатські дзюдоїсти.

Срібний призер ЧУ-2009 Геворг Геворгян (66 кг) програв французу Давиду Ларосу, який був більш активний і змусив суддів чотири рази покарати за пасивність українця, при цьому сам отримав тільки два таких зауваження, інформує judoinfo.kiev.ua.

Не зумів просунутися далі 1/8 фіналу і львів'янин Сергій Дребот (66 кг). Шлях до наступного кола йому перегородив переможець Всесвітньої Універсіади-2009 у Белграді і турніру серії "Grand Slam" в Токіо японець Масаші Ебінума.

У початковій стадії двобою українець був більш активний і кілька разів небезпечно атакував азіата. Але перша ж активна дія Ебінуми принесла йому перемогу, ефектний кидок через плече відправив Дребота в ряди глядачів.

Суворий жереб звів чемпіона Європи 2009 року Володимира Сороку (73 кг) з чемпіоном Азії-2009 Бан Гуї-Маном з Кореї.

Наш борець активно розпочав поєдинок і вже в першій атаці був близький до успіху, корейцю лише дивом вдалося ухилитися від кидка українця. Надалі азіат діяв на контратаках і зумів провести кидки на "юко" і "ваза-арі". Незважаючи на всі старання, Сорока зумів відіграти лише одне "юко" і змушений був завершити боротьбу на турнірі.

Чемпіон світу-2009 Георгій Зантарая (60 кг) розпочав змагання зі стадії чвертьфіналу, де зустрівся з господарем татамі Чой Гван-Хеоном.

В основний час поєдинку йшла відкрита боротьба, в якій кореєць був більш активний і судді двічі покарали українця за пасивність.

Трохи більше ніж за хвилину до завершення сутички Зантараї вдалася провести ефектну комбінацію "задня підніжка - підсікання", яка отримала від суддів оцінку "юко" і відновили рівновагу в сутичці.

Незважаючи на втому, обидва борця продовжували атакувати і не раз були близькі до успіху ще в основний час поєдинку. В овертаймі більш успішним виявився Чой, який зумів провести кидок через плече з колін на "юко", який відкрив йому дорогу до півфіналу.

У неділю в боротьбу за нагороди престижного турніру серії "Мастерс" розпочнуть ще п'ять представників України. Анастасія Матросова (78 кг) стартує з сутички проти японки Сайякі Анаі, Марину Прокоф'єву (+ 78 кг) очікує двобій з німкенею Франціскою Конітц.

Вадим Синявський (90 кг) зустрінеться з Тамашем Мадарашем з Угорщини, Артем Блошенко (100 кг) поміряється силами з Дмітрієм Петерсом (Німеччина), а Станіславу Бондаренко (+ 100 кг) буде протистояти єгиптянин Іслам Ель Шехабі.