Українська правда

Червоненко замовив "Євро-2012" екстрену медичну допомогу

Сергей Шемшученко — 3 жовтня 2008, 16:12

Учора, 2 жовтня, голова Нацагентства з питань "Євро-2012" Євген Червоненко провів зустріч із представниками міжнародної компанії екстреної медичної допомоги "Фальк" Анастасією Даниловою та Катаржиною Чайкою. На зустрічі обговорювались проблеми медичного забезпечення учасників та гостей чемпіонату "Євро-2012". Про це повідомила прес-служба агентства.

Практика проведення масових спортивних заходів такого рівня, як "Євро-2012", передбачає забезпечення медичними послугами на рівні високих європейських стандартів. Тому "Євро-2012" потребує радикальної модернізації системи надання медичних послуг в Україні вцілому.

Євген Червоненко, зокрема, зазначив: "В Європі нормою вважається прибуття екстреної медичної служби на місце пригоди протягом 8 хвилин. У нас же час іде на години. Як приклад – до місця аварії, де загинув депутат Верховної Ради Михайло Сирота, швидка їхала, за словами очевидців, більше двох годин. Тому нові стандарти надання медичної допомоги в Україні необхідні не тільки "Євро-2012", вони потрібні для щоденного життя кожного українця. Сьогоднішній принцип фінансування галузі, коли у центрі стоїть медичний заклад, потребує докорінного реформування. Вирішальним фактором фінансування повинен стати пацієнт і його реальні потреби, а не сухі цифри медичної статистики та утримання установ".

Для реалізації запланованого учасники зустрічі вирішили розробити нову концепцію надання швидкої медичної допомоги, залучивши для цього фахівців Нацагентства, зацікавлених органів влади, страхові компанії та представників вітчизняних і зарубіжних медичних організацій.

Цей проект планується як пілотний у рамках "Євро-2012" з перспективою його поширення на загальну медичну систему України.

zik.com.ua