Українська правда

Червоненко пропонує взяти гроші на готелі у МВФ

Сергей Шемшученко — 4 листопада 2008, 11:01

Держава повинна вжити термінові заходи для стимулювання кредитної активності банків у напрямку фінансування об'єктів Євро. Для цього держава має використовувати всі важелі, у тому числі кошти, отримані у рамках позики МВФ.

Так вважає голова Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу Євген Червоненко.

Він направив уряду пропозиції по захисту Євро-2012 від світової фінансової кризи. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Нацагентства.

Зокрема, Нацагентство відзначає, що останнім часом спостерігається суттєве уповільнення будівництва об'єктів Євро-2012, особливо об'єктів готельної інфраструктури.

Це викликано низкою причин, основними з яких є: обмеженість джерел фінансування та недосконалість дозвільних процедур. Власники проектів зазначають, що комерційні банки практично не видають кредити під будівництво. Призупинене навіть фінансування у рамках попередньо погоджених кредитних ліній.

Представники банків, зі свого боку, констатують, що кредитування великих об'єктів будівництва, швидше за все, не буде входити до пріоритетних напрямків діяльності банків ще протягом року. При цьому слід зазначити, що втрата 2009 року є критичною для проекту Євро-2012.

Залучення приватних інвестицій для фінансування цих об'єктів також є проблематичним, оскільки представники інвестиційних компаній суттєво підвищили базовий рівень доходності проектів, під які вони готові виділяти кошти.