Українська правда

Чемпіонка Європи не приїде на Чемпіонат Європи

Сергей Шемшученко — 4 червня 2008, 12:15

Чемпіонка Європи 2006 року, чемпіонка світу Віра Сесіна не поїде на чемпіонат Європи в Турин.

Як сказала Сесіна агентству "Весь спорт" це рішення тренерського штабу збірної Росії не стало для неї несподіваним.

"Я вже давно знала, що не поїду на чемпіонат Європи. Ірина Олександрівна Вінер оголосила про це ще місяць назад. Ну, може не місяць, але відразу після чемпіонату Росії в Петербурзі", - сказала спортсменка.

"Я дуже багато часу пропустила через травму голеностопу - не їздила на турніри, періодично навіть не тренувалася. На чемпіонаті Росії виходила через біль. Та й зараз, чесно кажучи, ще турбує", - відзначила вона.

Віра Сесіна також розповіла про свої шанси виступити на Олімпійських іграх. "Якщо міркувати логічно, неучасть у чемпіонаті Європи шанси виступити в Пекіні, напевно, зменшує. Хоча я про це зараз не думаю. Бажаю дівчатам виступити в Туріні краще за всіх, зайняти в багатоборстві два перших місця. А переді мною зараз стоять дві задачі. Перша - остаточно відновитися після травми голеностопа. Друга - як слід відпрацювати олімпійські програми", - сказала Сесіна.

"Після чемпіонату Європи ми усі візьмемо участь у двох етапах Кубка світу - в Іркутську й у Казахстану, здається, в Астані. Ирина Олександрівна сказала, що назве двох учасниць Ігор у Пекіні після них", - поділилася планами і надіями спортсменка.