Українська правда

Чемпіони світу пропустять чемпіонат Європи

Сергей Шемшученко — 14 січня 2009, 11:17

Федерація фігурного катання Франції заявила, що чинні чемпіони світу в танцях на льоду Ізабель Делобель і Олів'є Шонфельдер не братимуть участь у чемпіонаті Європи-2009.

Делобель травмувала праве плече під час показових виступів у фіналі Гран-прі в Кореї.

Ця травма не дозволила шестиразовим чемпіонам Франції захистити свій титул на черговій національній першості.

Делобель і Шонфельдер дуже хотіли брати участь у чемпіонаті Європи-2009, щоб повернути собі титул континентальних чемпіонів. Торік французи стали срібними призерами, поступившись золотом росіянам Оксані Домніній і Максиму Шабаліну.

Новий сезон лідери французької збірної почали дуже сильно. Вони виграли всі турніри, у яких брали участь: два етапи Гран-прі (Skate America і Trophee Eric Bompard) і фінал Гран-прі в Кореї.

Делобель і Шондельдер повинні приступити до тренувань у лютому, і в них ще буде досить часу, щоб підготуватися до чемпіонату світу-2009, що пройде в Лос-Анжелесі (США) наприкінці березня.

Відмова від участі в чемпіонаті Європи лідерів сезону дає шанс новим чемпіонам Франції Натали Пешала і Фабиану Бурза поборотися за місце на п'єдесталі в Хельсінкі (Фінляндія), повідомляє sports.ru з посиланням на Icenetwork.