Українська правда

Чемпіонат Європи. Українці беруть два "золота" і три "бронзи"

Сергей Шемшученко — 23 вересня 2008, 13:59

Днями в грецькому Марафоні завершився чемпіонат Європи з академічного веслування. Це останній міжнародний старт у цьому році. Слід зазначити, що після Ігор-2008 Олімпійські чемпіони та призери не спочивали на лаврах, а також боролися за нагороди Чемпіонату, але в інших класах.

На континентальній першості Україну представляли 38 спортсменів у 10 класах. З десяти стартувавши екіпажів п'ять завоювали медалі - два "золота" і три "бронзи".

Чемпіонками Європи стали: Яна Дементьєва і Катерина Тарасенко (двійка) та Олена Олефіренко, Тетяна Колесникова, Наталя Ляльчук, Світлана Спірюхова (четвірка), які підтвердили свій титул минулого року.

Бронзові нагороди вибороли для збірної України наші чоловіки - Сергій Гринь, Володимир Павловський, Сергій Білоущенко, Олег Ликов (четвірка), Артем Морозов і Віталій Кривенко (двійка), Костянтин Зайцев (одиночка).

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав чемпіонів та призерів континентальної першості, побажавши успішних стартів вже у новому році.

noc-ukr.org