Українська правда

Чемпіонат Європи. У жіночій шаблі українки потрапили у десятку кращих

Сергей Шемшученко — 8 липня 2008, 13:34

Третій день чемпіонату Європи з фехтування, який відбувається у Києві, приніс перемоги представниці Росії Софії Великій, яка у фіналі жіночої шаблі перемогла італійку Іларіо Б'янко 15:10. У цій програмі українки Галина Пундик та Олена Хомрова вийшли до чвертьфіналів та поступилися росіянкам Федоркіній та Великій.

У загальному заліку Олена Хомрова посіла шосте місце, Галина Пундик - восьме, Ольга Жовнір стала тринадцятою, а Ольга Харлан - шістнадцятою.

Фінальний двобій між Сфією Великою і Іларіо Б'янко. Фото AP

У цей же день на київських доріжках тріумфував угорець Геза Імре, шпага якого принесла європейське золото. У фіналі угорський спортсмен переміг німця Мартіна Шміта 15:11.

Українець Дмитро Чумак у 1/16 програв французу Ульріху Робері 9:15, Максим Хворост - італійцю Маттео Тагліаріолу 12:13, а Богдан Нікішин - Джонатану Віллісу - Великої Британії 11:15.

У підсумковій класифікації найвищі сходинки серед українців посіли Богдан Нікішин та Максим Хворост, які стали вісімнадцятим та дев'ятнадцятим відповідно. Решта представників нашої країни стали: Дмитро Чумак - 24, Віталій Медведєв - 60.