Українська правда

Чемпіонат України з хокею стартував

Сергей Шемшученко — 10 грудня 2002, 14:34

9 грудня в спортивному комплексі "Авангард", на льодовому стадіоні ХК"Сокіл" стартував черговий, 11-й чемпіонат України з хоккею.

Сезон відкрили дві київські команди – ХК «Київ» і ССК «Політехнік». Перед сезоном тренери обох команд – Сергій Журавльов та Анатолій Дьомін говороли про те, що вони перед своїми командами ставлять завдання, за підсумками першого раунду потрапти до плей-офф.

Як що говорити про сам матч, то слід сказати, що класс команди ХК «Київ» на дві голови був вищій за ССК «Політехнік». Підсумковий результат – 9:2. Тим паче, що за кілька годин до початку поєдинку, київський «Сокіл» віддав в аренду ХК «Київ», двох провідних гравців – Михайла Фадеева, та 36-річного Володимира Єловікова. До Єловіков ще у 1985 році разом з «Соколом» виборов бронзові нагороди чемпіонату СРСР. За словами тренерів ХК „Київ”, Єловіков буде грати у клубі протягом трьох місяців, таким чином відновлюючись після травми. І київському „Соколу” він не знадобиться. А молоді хлопці ХК „Київ” будуть отримувати гарні уроки від досвідченого майстра.

Післяматчеві інтерв’ю тренерів обох команд:

В’ячеслав Павленко (тренер СКК „Політехнік”):

- Не дивлячись на такий сумний підсумок, на вашому обличчі можна побачити посмішку...

- Я думаю, що засмучуватись нам не треба. Наша команда створена для того, щоб ті гравці які на сьогодні не потрапляють до команд майстрів, займалися улюбленою справою. Стосовно результату, то звичайно ми не задоволені їм, але після кожного результату, після кожної гри треба шукати свої плюси та мінуси, і звичайно робити відповідні підсумки. Прикро, що ті хлопці на яких ми сподівались, нічого не змогли показати на льодовому майданчику.

- І чим це можна пояснити?

- Справа в тому, що команда ХК „Київ” тренується кожного дня. Грає у дивізіоні В чемпіонату СЕХЛ. Гравці цього клубу є кандидатами до молодіжної та юнацької збірної України.
А ми тренуємося лише три рази на тиждень і провели лише два товариські матчі з молодіжною збірною України.

- У цьому чемпіонаті які завдання ви ставити перед своєю командою?

- Тільки максимальні. У цьому році чемпіонами України нам не стати, але бути другими і вибороти путівку до
євро кубку, ми зможемо. Так що з ХК „Київ” і з іншими командами ми ще позмагаємось.

Віктор Чібірієв (тренер ХК „Київ”):

- Грою задоволені, як і результатом. Тим паче що ми налаштовували своїх хлопців на гарний результат. Чемпіонат країни це дуже важливий турнір і за його підсумками ми плануємо вийти в фінал, а там дати бій київському „Соколу”.

- На ваш погляд, чемпіонат України з хокею у тому вигляді у якому він зараз існує, це пристойний турнір?

- Звичайно. Наша команда проводить дуже мало ігор. У чемпіонаті СЕХЛ їх лише двадцять. Останній матч ми провели 23- листопада, а наступні ігри проведемо аж 12 січня. Так що самі бачити майже два місяці ми знаходимось без ігор.