Українська правда

Чемпіонат світу. Українці стартують з перемоги над шотландцями

Сергей Шемшученко — 11 травня 2009, 22:37

Україна обіграла Шотландію на командному чемпіонаті світу з бадмінтону Sudirman Cup у китайському Гуанчжоу. У понеділок у стартовій грі групового турніру наша команда перемогла скоттів з рахунком 3:2. В іншому протистоянні нашого квартету Індія 4:1 обіграла Австралію.

Нагадаємо, збірна України виступає у підгрупі "3-В" третьої групи і так само, як і її суперники - команди Індії, Австралії та Шотландії - бореться за право переходу до вищої групи, тобто другої. У 2007 наша команда також була сіяна у третю групу і посіла останнє, четверте місце у груповому турнірі підгрупи "3-А".

За підсумками першого дня змагань перше місце у підгрупі "3-В" посідає збірна Індії з одним очком. На другому - команда України, також з одним пунктом, але з гіршою різницею виграних матчів. Шотландія - третя, Австралія - четверта. 12 травня українські бадмінтоністи зустрінуться у матчах з індійськими спортсменами, а в середу, 13 травня, з австралійськими.

Боротьба ж за чемпіонство розгорнеться у першій групі, де грають 8 команд. Це збірні Китаю, Індонезії, Англії, Кореї, Данії, Малайзії, Гонконгу та Японії, повідомляє megasport.tv