Українська правда

Чемпіонат світу. США - Україна - 7:1...

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2004, 15:42

Участь збірної України в чемпіонаті світу традиційно звелася до виборювання права залишитися на наступний рік серед еліти світового хокею. В останньому матчі групового турніру українські хокеїсти були розгромлені командою США з рахунком 7:1. І якщо в матчах зі словаками та фінами інтрига у грі зберігалася як мінімум до третього періоду, то в матчі з американцями вона згасла вже після перших 20-ти хвилин гри коли підопічні Олександра Сеуканда вже програвали 3:0.

Зважаючи на той факт, що збірну Україні у грі з командою США влаштовувала лише перемога, то на те, що українці закинуть у ворота суперників чотири шайби надій практично не було. Причина цьому одна – гра в нападі для українців на цьому чемпіонаті залишала бажати кращого. У трьох матчах "синьо-жовті" забили лише дві шайби з урахуванням гри з США.

Заокеанська команда повністю переграла збірну України, до того ж не виручав команду, як в попередніх іграх наш голкіпер Костянтин Симчук, який з 21 кидка відбив 16-ть. У другому періоді Симчука замінив Карпенко, на якого також прийшлося дві шайби...

"Розмочив" "сухий" рахунок за 40 секунд до завершення гри Роман Сальников, який скористався передачею Вадима Шахрайчука. Отже, в групі В збірна України набрала 0 очок при цьому, пропустивши 14-ть шайб та закинувши дві. Більш переконливо програвала лише збірна Франції, яка завершила турнір з різницею у мінус 15-ть.

Далі на Україну очікує турнір, в якому розігруватимуться 13-те 16-те місце. Суперниками української збірної у боротьбі за 13 та 14 сходинку, які дають право залишитися у вищому дивізіоні стали команди Японії, Казахстану та Франції, що посіли у своїх групах останні місця.

Група В

США - УКРАЇНА - 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Шайби: 1:0 Слоан 8.43 (Браун, Галлен), 2:0 Мелоун 11:43 (Друрі, біл), 3:0 Парк 17.15 (Роач, біл), 4:0 Мара 28.48 (Хальперн, біл), 5:0 Слоан (Мара, Браун), 6:0 Баллард (Друрі, Веструм), 7:0 Грір 48.34 (Мара, Веструм), 7:1 59:22 САЛЬНИКОВ, (Шахрайчук).
Штраф - 6:12, Кидки - 32:17.
УКРАЇНА: Сімчук - Карпенко, Шахрайчук, Ширяєв, Литвиненко, Бобровніков, Остроушко, Матвійчик, Тимченко, Сєров, Марченко, Гніденко, Завальнюк, Толкунов, Семенченко, Варламов, Цируль, Гунько, Савицький, Сальніков.