Українська правда

Чемпіонат світу. Поразка з футбольним рахунком

Сергей Шемшученко — 24 квітня 2004, 20:25

Свій перший матч на чемпіонаті світу з хокею збірна України програла команді Словаччини з рахунком 2:0. Протягом усієї гри екс-чемпіони світу мали перевагу над українськими хокеїстами, хоча назвати її шаленою аж ніяк не можна. Підопічні Сеуканда, граючи на контратаках, здебільшого оборонялися, однак могли й забити.

Рахунок у цій грі був відкритий на 4-ій хвилині завдячуючи помилці українського голкіпера Костянтина Сімчука. Маріан Габорік пройшов по лівому флангу і практично від синьої лінії зробив кидок по воротах збірної України, і шайба, пройшовши повз ніг українського воротаря вкотилася до наших воріт – 1:0. Варто помітити, що у цьому моменті словацька команда грала в меншості. Що стосується подальшої гри Симчука, то помилка коли була закинута шайба стала єдиною для нього в цьому матчі. Надалі воротар "синьо-жовтих" стояв "на смерть" рятуючи свою команду ще в багатьох моментах.

За хвилину мав нагоду зрівняти рахунок Віталій Семенченко, який виступає за російський "Авангард", але перебуваючи практично на п'ятачку поблизу воріт збірної Словаччини, він не влучив по шайбі...

У цілому гра проходила не при високих швидкостях, що не надто подобалася глядачам, які нагадували про себе затяжним свистом. Тим не менш, у першому періоді хокеїстам збірної Словаччини вдалося ще раз засмутити Симчука. На 19-ій хвилині зустрічі Маріан Хосса вдало зіграв на добиванні, зробивши рахунок 2:0 на користь збірної Словаччини.

Другий період пройшов за сценарієм першого лише з тією різницею, що ворота збірної України залишилися "сухими". Початок уже третьої 20-хвилинки був за українцями, які провели кілька небезпечних атак, в одній з яких Олег Тимченко не влучив з вигідної позиції у ворота словаків. Мав нагоду відквитати одну шайбу й Олександр Матвійчук, який виходив практично сам на сам з воротарем Яном Лашаком, але не зумів прокинути шайбу у ворота.

У цілому по грі, то українська збірна враховуючи відсутність в її складі НХЛ-овців та ще кількох травмованих лідерів виглядала досить впевнено, що не можна сказати про команду Словаччини, яка показала досить примітивний хокей, як для одного з фаворитів чемпіонату. Про той факт, що збірна України не зазнала провалу у стартовому матчі проти грізного суперника говорить і те, що по воротах української команди словаки нанесли лише на 9-ь кидків більше ніж гравці збірної України. На рахунку словаків 21 кидок по воротах Костянтина Симчука, а українці 22 рази "стріляли" по володіннях Яна Лашака.

Словаччина - УКРАЇНА - 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Шайби: Габорік (Капуш), 04:06 (1:0 - мен.). Хосса (Бартечко), 19:18 (2:0 -біл.)