Українська правда

Чемпіонат світу. Перша перемога української збірної

Сергей Шемшученко — 2 травня 2001, 21:37

Збірна України отримала першу перемогу на чемпіонаті світу перегравши команду Латвії з рахунком 4:2, до того ж цей виграш став першим для українців в основному раунді світових першостей.

З перших хвилин гри українські хокеїсти, незважаючи на шалену підтримку трибун латвійців, переважали суперника в ігрових компонентах гри і результат довго не затримався. Вже в першому періоді несподівано для латвійців наші хокеїсти тричі змусили легендарного голкіпера латвійців Ірбе діставати шайбу з сітки воріт. В складі нашої команди відзначилися Вадим Сливченко, Вадим Шахрайчук та Василь Бобровніков. Прибалтійці ж до кінця першої частини зустрічі одну шайбу зуміли відквитати. Другий період запам'ятався атаками латвійців і тим, що 10-ть з 20-ти хвилин українці провели в меньшості. В подальшому ж боротьба точилася в третьому періоді коли були закинуті ще дві шайби. Для того щоб збірна України потрапила до наступного раунду змагань чемпіоната без очікування, нашим хокеїстам потрібно було вигравати з різни цею в три шайби, на жаль цього не вдалося зробити.

В заключному періоді Віталій Литвиненко подарував надію українцям закинувши четверту шайбу, але через хвилину латвійці вже зробили рахунок 4:2 і змусили наших хокеїстів чекати результата матчу між командами Швеції та США. Варто зауважити, що в ворота українців двічі влітали, шайби але всі після порушеня правил. Найзапекліші консультації з приводу зарахування шайби, відбулися в середині третього періоду, але при чіткому відеоповторі, камера показала, що воротар збірної України зіграв надійно, а головне чесно.

Нагадаємо, що в грі між шведами та американцями, яка закінчиться пізно ввечері, нашу збірну влаштує нічия чи перемога американців, в разі ж виграшу скандинавів, до наступного раунду проходять латвійці, а підопічні Анатолія Богданова гратимуть за право залишитися в еліті світового хокею. Також відмітимо, що кращим гравцем зустрічі в складі українців став Сергій Климентьєв.