Українська правда

Чемпіонат світу. Фінляндія принизила збірну України

Сергей Шемшученко — 4 травня 2003, 22:02

Такої розгромної поразки на чемпіонатах світу українські хокеїсти ще не зазнавали. 9:0 від збірної Фінляндії – це новий антирекорд збірної України на світових форумах. До того ж українці втратили, хоча й теоретичні шанси на потрапляння до наступного раунду.

Протягом всього матчу, господарі чемпіонату світу розривали український захист на шматки. В деяких моментах часова відстань від враження воріт української команди сягала 20-ти секунд. У цілому українці виглядали, таким собі беззахисним звірком, який відбивався як міг від скаженілого від поразки від Словаччини фінського звіра.

Єдине, що нині залишається українцям –це показати, що вони не розучилися грати у хокеї у матчі за останнє місце з командою Австрії. Хоча вже нині, виступ української команди, незважаючи на збереження місця в еліті можна назвати хіба що відбуванням номера. На інше порівняння поки наші хлопці не заслуговують. ДО того ж варто зазначити, що фінни у цьому матчі по воротах Карпенка та Симчука нанесли 45 ударів, у той час як гравці збірної України лише 16-ть.

Анатолій Богданов, про матч з Фінляндією в інтерв'ю сайту "Українгська хокейна агенція":

- Анатолій Васильович, що відчуває тренер після таких матчів як Україна - Фінляндія, коли його команда програє з рахунком 0:9?

- Відчуваєте, яка велика різниця між фінським і українським хокеєм. У такій ситуації перебуваєш в ролі школяра, якого вчать грати в хокей.

- І все? А ніякого розчарування або образи не було?

- На кого? Фіннів? На те, що вони на голову сильніше за нас? Звичайно ж, ні.

- Я мав висновок, то що ваші підопічні в більшості моментів не допрацьовували. Або вони, як завжди, зіграли, як могли?

- Ну чому ж. Завжди є ймовірність того, що можна зіграти краще. Скажемо в попередньому матчі з чехами, два періоди, ми грали за чітко встановленому планом і добилися свого. І такий же план був на матч зі збірною Фінляндії. Але якщо Чехія грала спокійно, то фінни були пораненими і розлютованими звірами. Команда грала вдома; склад був найсильнішим за останні років п'ять - це точно. Попередні два матчі вона програла. Ось вони і розтерзали нас. А ми відразу ж втратили той малюнок гри, який був з командою Чехії. Підопічні Аравірти були сильнішим, швидше, майстерніше. Так що різниця в класі була істотною. Можу з всією упевненістю сказати, що фінни учора були на голову сильніше за словаків. Окрім того, до матчу з нами у суперника шкультигала реалізація чисельної переваги, і в матчі з нами вони мали дуже хорошу можливість потренувати і цей компонент гри…

Окрім того, не виключаю, що на хлопців вплинув, результат матчу Німеччина - Австрія, коли стало ясно, що шанси на чвертьфінал втрачені. Але, якщо у першому матчі з чехами, ще можна було по міркувати на предмет того, що можна було зачепитися за нічию. То у матчі з Фінляндією, такого не могло бути в принципі.