Українська правда

Чемпіонат Білорусі. Українського рефері відлучили на два місяці

Сергей Шемшученко — 1 жовтня 2004, 10:40

На засіданні спортивно-технічного комітету ФХРБ обговорювалися актуальні питання й проблеми Відкритого чемпіонату Білорусії з хокею. Одним з питань програми засідання були заяви керівників "Нєману" й "Кераміна" про помилки, допущені українським арбітром Олегом Лусканем при обслуговуванні матчів "Нєман" - "Металургс" (16.09) і "Металургс" - "Керамін" (22.09). У першому випадку гродненці вважають невірним скасування арбітром взяття воріт "Металургса".

Мінчани ж, навпаки, вказували на неправильно зарахований гол у ворота "Кераміна" у матчі з лієпайчанами. Ознайомившись із відеозаписами, члени СТК визнали обидві претензії обґрунтованими. Оскільки допущені помилки вплинули на результат, Олег Лускань покараний досить строго: він відсторонений від обслуговування матчів Відкритого чемпіонату Білорусії на 2 місяці - до 30 листопада.

Останнім розглянутим питанням став прокол організаторів двобою "Кераміна" й "Сокола", що відбувся в минулу неділю. У мінському в Льодовому палаці в порушення регламенту не вивісили український прапор, а перед матчем не був виконаний гімн України. У цьому випадку СТК порахував можливим просто призвати порушників до дисципліни й строгого проходження букви регламенту змагань.

"Прессбол"