Українська правда

Бубка збирає кращих стрибунів світу у Донецьк

Сергей Шемшученко — 28 листопада 2008, 10:27

14 лютого 2009 року в Донецьку відбудеться традиційний міжнародний легкоатлетичний турнір "Зірки жердини".

Фінансова криза не перешкодить проведенню в Донецьку ювілейного, 20-го турніру. У цьому завірив вчора на спеціальній прес-конференції засновник турніру, президент НОК України, член виконкому МОК і перший віце-президент IAAF Сергій Бубка, повідомляє "Спорт-Экспресс".

Запрошення відкрити зимовий сезон змагання в Донецьку розіслані 21 спортсменові та 20 спортсменкам, серед яких Олена Ісинбаєва, Дженіфер Стучінскі, Світлана Феофанова, Анна Роговська, Моніка Пірек, Тетяна Полнова, Юлія Голубчикова, Стівен Хукер, Євген Лук'яненко, Тімоті Мек, Бред Вокер та Ігор Павлов.

Головною зіркою турніру, як і попередні роки, стане Ісінбаєва, що вже встановила в ході цих змагань 6 світових рекордів для залів.

За словами Бубки, дворазова олімпійська чемпіонка безпосередню підготовку до "Зірок жердини"-2009 і зимовому сезону в цілому планує провести саме в Донецьку.

Як почесний гість турнір повинен відвідати глава IААF Ламін Діак.

Сергій Бубка: "Ми заздалегідь розіслали запрошення, щоб атлети могли погоджувати участь у наших змаганнях з національними федераціями і особистими менеджерами. Список може коректуватися, проте немає анінайменших сумнівів у тому, що найяскравіші особистості нашого виду спорту зберуться в Донецьку".