Українська правда

Бубка не віддає олімпійцям гроші, щоб відновити стан банку?

Сергей Шемшученко — 7 квітня 2009, 09:02

"Родовід Банк", який належить президенту Національного олімпійського комітету України Сергію Бубці, не видає гроші олімпійським чемпіонам, щоб створити сприятливі умови для відновлення фінансового стану.

Про це повідомляє газета "Дело", посилаючись на слова самого Бубки, який прокоментував введення тимчасової адміністрації.

Наразі, ошуканими спортсменами виявилася плавчиня Ганна Хлістунова, лідер чоловічої збірної з біатлону Андрій Дериземля, як і вся Федерація біатлону.

"Я вибрала "Родовід" тому, що довіряла Бубці, але не вгадала", - скаржиться Хлістунова.

"Я хотів забрати свої призові, але все безрезультатно", - пояснив Дериземля.

У збірній України з біатлону кажуть, що відкрили рахунки в Родовід-Банку з двох причин. По-перше, цей банк мав стати їх спонсором, але договір так і не уклали через кризу. По-друге, рахунок самої Федерації біатлону також перебуває у "Родовіді".

Як запевнив президент Федерації біатлону Володимир Бринзак, керівництво банку йде їм на зустріч.

"Ми перебуваємо у тісному контакті з керівництвом банку. Вони запевнили мене, як тільки ситуація покращиться, всі гроші нам будуть повернуті ", - говорить Бринзак.

"Ми йдемо на компроміс з усіма своїми клієнтами, але обійти мораторій Нацбанку не можемо. Якщо людині справді потрібні гроші, то він від нас без них не йде ", - говорить тимчасовий адміністратор "Родовід Банку" Віктор Кравець. За його словами, банк йде на зустріч олімпійцям і спортсменам і в екстрених ситуаціях (ДТП, хвороба, операція тощо) гроші виплачує.

При цьому банку свого начальника повірили не всі спортсмени. Так, олімпійські чемпіони Пекіна Наталя Добринська і Олександр Петрів відразу ж перевели свої призові в "Ощадбанк". За словами чемпіонки з семиборства Наталії Добринської, її одразу насторожило 25% річних "Родовід Банку".

"Я без проблем під час кризи забрала свої гроші з Ощадбанку та купила ділянку землі", - каже спортсменка.

Нагадаємо, у "Родоводі" має рахунок і сам НОК.