Українська правда

Бонєк вірить, що УЄФА розділить міста 4 на 4

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2009, 13:01

Відомий у минулому польський футболіст Збігнев Бонєк переконаний, що розподіл міст між Україною та Польщею 13 травня в Бухаресті відбудеться у форматі 4:4. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Польска".

Таким чином недавній претендент на посаду президента Федерації футболу Польщі (PZPN) відкинув спекуляції у польських ЗМІ щодо асиметричного розподілу міст до ЧЄ-2012 на користь РП.

"Не сприймаю серйозно ці спекуляції. Прошу звернути увагу, що про це говорять люди, які з організацією Євро-2012 не мають нічого спільного. Не пригадую такого типу висловлювань з боку Міхала Лісткевича (колишній президент PZPN) чи Адама Ольковича (директор турніру Євро-2012 у Польщі)",- підкреслив Бонєк.

Як інформує "Польска", з думкою "Зібі" (таке прізвисько З.Бонєк отримав ще будучи футболістом уславленого "Ювентусу" - УКРІНФОРМ) потрібно рахуватися, оскільки "він знає більше ніж особи, які займаються підготовкою до Євро-2012".

Бонєк є одним з найвідоміших футболістів не лише польського але й світового футболу. "Зібі" у середині 80-х років минулого століття грав за найсильніші клуби світу того часу - "Ювентус"(Турін) та "Рома"(Рим).

У складі "Ювентусу" гравець національної збірної Польщі з футболу більше трьох років грав пліч-о-пліч з нинішнім керівником УЄФА Мішелем Платіні, з яким і донині підтримує дружні стосунки. У 2004 році він опинився у списку 100 найкращих футболістів світу, підготовленого Міжнародною федерацією футбольних асоціацій (FIFA), повідомляє Укрінформ.