Українська правда

Богданову не пробачили 12-го місця

Сергей Шемшученко — 26 липня 2003, 20:14

Анатолій Богданов, який очолював збірну України останні роки, відправлений у відставку президією національної федерації хокею. Як сказано в офіційній резолюції, "за невідповідність виступів команди у минулому сезоні прийнятим вимогам" і "у зв'язку з обстановкою, що склалася серед провідних гравців збірної".

Спадкоємцем Богланова призначений головний тренер київського "Сокола" Олександр Сеуканд, який був тривалий час помічником Богданова. Допомагати Сеуканду будуть Валерій Ширяєв та Анатолій Степанищев. Нагадаємо, що на останньому чемпіонаті світу з хокею в Фінляндії українська збірна посіла 12-те місце, серед 16-ти команд тим самим втративши 3 позиції у порівнянні з чемпіонатом світу 2002 року. Однак, варто зазначити, що українська збірна зберегла прописку в еліті і на наступний рік.

Що стосується відставки Анатолія Богданова, то чутки про неї ходили вже давно. У той же час варто зазначити, що на часи керівництва Богдановим українською командою прийшлися найкращі роки виступів збірної України. У першу чергу це стосується олімпійських Ігор у Солт-Лейк-Сіті, де українська команда дебютувала вперше. Окрім того участь української команди протягом останніх років, також не можна вважати провалом, хоча ЇМ в кабінетах видніше....

Зазначимо, що тривалий час Богданов працює в Фінляндії, де тренує один з місцевих клубів.