Українська правда

Богданов про перехід Христича

Сергей Шемшученко — 31 жовтня 2002, 16:51
Перехід Дмитра Хрістіча з НХЛ у російську Суперлігу звичайно ж якщо не шокував, то принаймні здивував багатьох вболівальників українського хокею. На думку багатьох, гравця такого рівня і з таким досвідом в Росії ще не було. Громадське радіо звернулося за коментарем з цього приводу до головного тренера національної збірної України Анатолієві Богданова.

- Анатолій Васильович, на ваш погляд, те що Христич тепер буде грати в магнітогорському "Металургу", це сталося від безвиході самого Дмитра, яким не зацікавився жоден клуб НХЛ?

- Справа в тому, що мені про це важко говорити. Краще про це спитати самого Дмитра.

- Але, ви згодні з тим, що гравця такого рівня в Росії ще не було?

- Все буде залежати від того, яку гру він буде демонструвати в матчах чемпіонату Росії. Тому що Національна хокейна ліга і російська Суперліга це зовсім дві різні речі. Якщо дивитися на заслуги, то безумовно Христич є найсильнішим гравцем з тих хто повернувся . Ні у кого за спиною немає такого досвіду ігор в НХЛ.

- Коли ми з вами в останній раз розмовляли, ви говорили, що були б дуже раді, якби Христич грав у Європі. Тоді з викликом у збірну, особливої проблеми б не було…

- Ну, так в Європі, а не в Азії (сміється)… Справа в тому, що якби він виступав не за російський клуб, а за інший, то особливих би проблем не було. Від туди його можна було б цивілізовано викликати на матчі збірної. Але я не хочу говорити: що я бажав би цього. Мені дуже хочеться щоб Христич грав би в НХЛ якомога довше.

А те що він буде грати в Росії, я сподіваюся, що складностей у нас не буде. Справа в тому, що окрім нього в цій команді грає ще два наші провідні гравця - Климентьєв і Карпенко. Окрім того, там є воротар-канадець. Так що сподіваюся, що жоден з них не відмовиться від ігор за збірну України.

- У зв'язку з тим, що Христич тепер буде грати за магнітогорський "Металург", чи розраховуєте ви на нього в матчах за збірну України на угорському етапі "Еврохоккей туру"?

- Звичайно. Але ви знаєте, перед угорським етапом я переживаю за інше. У листопаді місяці в Росії розпочнеться період дозаявок і багато російських клубів зараз цікавляться нашими безконтрактними гравцями, які зараз знаходяться у Києві. Вони хочуть якраз в цей період викликати їх на перегляд. Тому ситуація з кандидатами на перший етап мені поки не ясна.

Громадське радіо &www.hockey.org.ua