Українська правда

Бернд Штанге (головний тренер Білорусі): "Я очікував, що сьогодні Україна гратиме сильніше"

Сергей Шемшученко — 7 вересня 2008, 09:41

Україна - Білорусь. Післяматчева прес-конференція

Бернд Штанге, головний тренер збірної Білорусі:

- Вітаю збірну України, яка здобула три очки. Ми хотіли зробити сюрприз, але нам забракло сил. Нам не пощастило, і ми дуже засмучені, що не змогли првезти додому очко. Різниці у грі команд не було. Ми пишаємося, що прогрес нашої збірної помітний. Сьогодні нам не пощастило, але ігри будуть продовжуватися. Кваліфікація – це марафонський біг, є підйоми і падіння. Сподіваюся, сьогодні була наша найнижча точка.

Фаворитами групи є Хорватія, Англія та Україна. Тому немає ніякої сенсації у тому, що Україні пощастило і вона виграла 1:0. Ніхто в Європі не здивується. У цій важкій групі дуже важливо перемагати вдома. Якби Україна сьогодні не виграла, у команди були б проблеми. У нас простіша ситуація. Ніхто не розраховує з такими суперниками здобути перше місце. Ми хотіли зробити сюрприз і сьогодні стояли на порозі успіху. Ми намагалися показати все, на що ми здатні. Думаю, в Мінську, Україні буде важче виграти.

- Яку роль у вашій команді відіграє Глєб?

- Ми одна команда. Але це наш найкращий гравець і він на полі сьогодні це довів. У зв’язку з переходом до нової команди, до 100% він не дотягує. Але невдовзі Глєб досягне цієї точки.

- Що ви можете сказати про збірну України?

- Я очікував, що сьогодні вона гратиме сильніше.

- Прокоментуйте епізод з призначенням пенальті.


- Пенальті – це коли суддя свистить. Що я можу ще сказати?

- Чому з БАТЕ, який пробився у груповий раунд Ліги Чемпіонів, в заявці збірної був лише один гравець?

- Може, після того, як гравці БАТЕ вдало зіграють проти "Реалу", "Ювентусу" та "Зеніту" у збірній їх буде два, три чи чотири. Давайте почекаємо.

ua-football.com