Українська правда

Австрійці взяли реванш у збірної України

Сергей Шемшученко — 24 квітня 2003, 07:35

Збірна України у другому товариському матчі у Києві поступилася команді Австрії з рахунком 3:1. При цілком рівній грі гості виглядали дещо свіжіше і окрім того використали майже всі 100% нагоди для взяття воріт українців. Першими рахунок у грі відкрили австрійці, які на 19-ій хвилині матчу змусили Карпенка капітулювати після дальнього кидка та зрадливої підстави ключкою Пентханена.

Зрівняв рахунок у матчі на 27-ій хвилині Борис Проценко, який після асистування Шахрайчука та Христича зумів проштовхнути м'яч у ворота збірної Австрії 1:1. Десь у середині другого періоду гладячі дочекалися і бійки. Головною дійовою особою якої був український захисник Гунько, який, навіть перескакуючи через арбітра матчу, таким собі боксерським "кросом", намагався нокаутувати свого опонента Чупе. І той, і інший у результаті отримали по 10-ть хвилин штрафу, окрім того, на лаві штрафників опинилися ще по два гравці з кожної команди.

У подальшому було все більш-менш, проте забивали лише гості. Так, на 38-ій хвилині кидком з синьої лінії Герхард Унтерхаузер змусив ще раз дістати шайбу з воріт українського воротаря, вивівши свою команду уперед – 2:1.

Правда на 40-ій хвилині Проценко мав шанс, щоб відновити рівновагу, проте не зумів забити булліт. А остаточний рахунок у грі встановив Томас Поок, який на 49-ій хвилині матчу засмутив в останнє українського воротаря - 3:1 і реванш австрійців за поразку у першому матчі з таким же рахунком. Варто зазначити, що за 20-ть секунд до завершення гри Богданов змінив воротаря на польового гравця, проте і цей хід не дозволив українцям хоча б скоротити розрив у рахунку.

Нині за перемогами та поразками у австрійців та українців рівновага 5:5, а наступне побачення може відбутися вже на чемпіонаті світу - це якщо обидві збірні проб'ються до другого групового турніру. І як зазначили після матчу наставники обох команд, і та інша команда можуть виграти в один одного, і не останню роль у цьому питання зіграє фортуна.

Товариська гра.

УКРАЇНА – Австрія – 1:3
Шайби: Пентханен 19, Проценко 27, Унтерхаузер 38, Поок 49.