Українська правда

Австралійський стрибун прогнозує побиття рекорду Бубки

Сергей Шемшученко — 18 липня 2008, 14:23

Побиття рекорду Сергія Бубки у стрибках з жердиною прогнозує член клубу "шести метрів", бронзовий призер зимового чемпіонату світу у Валенсії австралієць Стів Хукер.

"У нашому виді зараз наступив захоплюючий час, - відмітив Стів Хукер. - Бред Вокер, Євгеній Лук'яненко - цим хлопцям немає ще і 26-27-ми, а вони вже стрибають за шість метрів. Ми, нове покоління, не боїмося стрибати високо, ми підтримуємо один одного і радіємо, коли хтось досягає результату. Нами керує розуміння, що пора повернути чоловічу жердину до тих висот, які вона займала колись.

"Мені здається, скоро ми підберемося до відмітки світового рекорду Сергія Бубки. Коли кілька хлопців стабільно стрибає 5,90, а іноді шість метрів, виникає те саме конкурентне середовище, яке веде до загального зростання результатів. На мою думку, ми, нове покоління, медалі пекінської Олімпіади розподілимо між собою. Бред, Євґєній і я - ось трійка основних претендентів, з якої мені дуже не хочеться випасти", цитує Хукера "Весь Спорт".

Нагадаємо, на початку червня американець Бред Вокер побив рекорд змагань "Prefontaine Classic", встановлений Сергієм Бубкою у стрибках з жердиною (5,95 м), і встановив національний і континентальний рекорд США. Вокер став одним з небагатьох атлетів сучасності, якому підкорилася висота 6,04 метра. До світового рекорду Сергія Бубки йому не вистачає десяти сантиметрів. Такий результат робить Вокера головним претендентом на "золото" пекінської Олімпіади.