Українська правда

Австралія зацікавлена у допомозі Львову підготуватися до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 27 травня 2009, 19:40

Парламентарі та урядовці з п`ятого континенту вийшли на прямий діалог з Львівщиною, повідомляє ukrinform.ua.

В обласному центрі перебувають міністр юстиції та багатокультурності Австралії Майкл Аткінсон, член парламенту Робін Гератті та радник міністра Вікі Антоніу. Вони зустрілись з головою облдержадміністрації Миколою Кмітем та міським головою Андрієм Садовим, побували у національному університеті "Львівська політехніка" і в Міжнародному інституті освіти, культури та зв'язків з діаспорою, який виступив організатором візиту.

Обговорювались питання зв`язків регіону з австралійською українською діаспорою,культурно-освітніх обмінів, можливості співпраці у сфері бізнесу і туризму, особливо у контексті Євро-2012.

Як зазначила директор Міжнародного інституту освіти, культури Ірина Ключковська, українство Австралії - це потужний ресурс, важливість якого для розвитку нашої держави ще недостатньо оцінений.

Між тим, вплив діаспори на владу країн, які стали другою батьківщиною українців, достатньо великий для лобіювання цікавих проектів в усіх галузях господарства та суспільного життя. Це підтверджує і приїзд високих посадовців з далекої Австралії до Західного регіону.