Українська правда

"Авангард" підписав контракт із канадцем українського походження Лупачуком

Сергей Шемшученко — 25 липня 2007, 09:50

Омський "Авангард" уклав контракт із канадським захисником Россом Лупачуком. Цей легіонер зробив собі ім'я в Європі, вигравши в минулому сезоні золото чемпіонату Фінляндії у складі "Керпета". Також 26-річний канадець, граючи за "Мору", став найбільш результативним гравцем оборони у шведській лізі за підсумками сезону-05/06. Крім того, у сезоні-02/03 він провів три матчі за клуб НХЛ "Піттсбург Пінгвінз" (0 очок, 4 хвилини штрафу).

У шанувальників "яструбів" найбільші суперечки викликали навіть не ігрові якості новачка, а правильна вимова його прізвища, інформує "Спорт-Експрес".

Англійська транскрипція прізвища Lupaschuk. У підсумку серед варіантів домінував Лупащук, хоча зустрічалися і Лупащак, і навіть Лупашук. Усі сумніви розвіяв сам гравець.

"Росс просив передати, що серед його родичів були вихідці з України. І правильно говорити Лупачук. Тобто останній склад, як у прізвищі Ковальчук", - сказали у прес-службі "Авангарду".

Нагадаємо, що в "Авангарді" з наступного сезону також буде грати й Антон Бабчук, який народився у Києві. Також в Омську буде грати і капітан збірної України Сергій Климентьєв.