Українська правда

Андрій Срюбко відмовився грати за Україну

Сергей Шемшученко — 22 липня 2004, 10:54

Захисник збірної України Андрій Срюбко прийняв рішення припинити виступу за національну команду. "Тепер я отримую російський паспорт, щоб не вважатися легіонером. Але навіть якщо не вийде оформити документи, за національну команду я виступати не буду", - сказав хокеїст.

Андрій Срюбко виступав в Америці за клуб АХЛ "Сіракьюз", знаходився в системі клубів "Колумбус" .і "Рейнджерс", але в основний склад команд НХЛ пробитися не міг. Захисник робив кар'єру в Америці як тафгай, і провів ряд вдалих двобоїв. Потім він переїхав у Росію, де грав за "Молот-Прикамьє", хабаровський "Амур", пробував свої сили в "Спартаку", а зараз знаходиться на перегляді в ХК МВС (Твєрь).

Два роки тому Андрій Юдін вважав його своїм головним конкурентом у льодових боях, але очний двобій у них так і не відбувся.

Що стосується виступів за національну збірну України, то Срюбко був одним з провідних захисників команди Сеуканда. Свій же вибір екс-українець зробив на користь клубу через те, що в російській Суперлізі стартують з нового сезону правила, за якими навіть гравці з СНД вважаються легіонерами.

Як відомо, присутність легіонерів на майданчику в північних сусідів обмежена. Не виключено, що Срюбко стане не останнім у списку перебіжчиків. Після першості світу в Чехії про можливість відмовитися виступати за збірну України заявляв Вадим Щахрайчук, що також виступає в Росії.

Зам інформацією Газети.Ru