Українська правда

Анатолій Богданов став безробітним

Сергей Шемшученко — 9 грудня 2003, 11:21

Колишній тренер національної збірної України з хокею Анатолій Богданов втратив вже другу посаду за останні півроку. За повідомленням офіційного сайту фінського клубу "Ту То", де Богданов працював останнім часом, українського фахівця звільнено через незадовільні результати виступу команди у чемпіонаті Фінляндії. У турнірній таблиці національної першості "Ту То" займає передостанню сходинку, а остання перемога екс-підопічних Богданова датована першим листопадом цього року.

Однак, сам Богданов в інтерв'ю газеті "Весь спорт" зазначив, що він залишив команду за своїм рішенням. Головною причиною розлучення з фінами стала велика заборгованість по зарплатні фінським клубом перед Богдановим.

- Справа в тім, що в команді відбулася оксамитна революція. Прийшов новий президент, що відмовився мені виплатити суму, яку мені заборгувало попереднє керівництво клуба. Хоча коли я на початку сезону підписував новий договір, там був пункт, що всі борги будуть виплачені. Тому я вирішив залишити свою посаду. Поки залишаюся у Фінляндії. Намагатимуся забрати свої гроші, - Анатолій Богданов.

За словами Богданова у нього вже нині є кілька пропозицій у зв'язку з подальшим місцем роботи.

-Вже було два дзвінки з російських клубів. Але з яких команд я говорити не хочу. поки роздумую і чекаю ще однієї зустрічі з новим президентом клуба "Ту То". Вже занадто пристойну суму мені повинні. І я її не хочу втрачати. Але якщо чесно, те набудовуюся зараз на переїзд у Росію. Хочеться попрацювати на дійсно високому рівні, - підсумував екс-тренер збірної України.

Варто нагадати, що лише півроку назад Анатолій Богданов був звільнений з посади головного тренера національної збірної України. Виконком федерації хокею України вирішив, що 12-те місце української команди на першості світу 2003 року занадто провальний результат. Тим не менш у відставці Богданова називається ще одна причина. За неофіційною інформацією "посприяв" цій відставці нинішній головний тренер збірної України та київського "Сокола" Олександр Сеуканд, що до цього був головним помічником Богданова у збірній.