Українська правда

Анатолій Богданов про матчі з росіянами

Сергей Шемшученко — 16 квітня 2002, 11:16

На вихідних національна збірна України з хокею провела два товариських матчі проти команди Росії, і в обох зазнала поразок з рахунком 5:4 та 5:2. Коментує результат цих матчів в інтерв'ю газеті "Советский спорт" головний тренер української команди Анатолій Богданов.

"Для нас вояж в Росію виявився дуже корисним, відзначає Богданов. Ми, команда з другого прошарку європейських збірних, змогли перевірити хокеїстів в поєдинках з більше майстерними росіянами. Для суперників важливо було перемогти в обох зустрічах, адже їх рейтинг значно вище нашого. Однак ми доставили господарям великі проблеми. Хотіли виграти одну зустріч або хоч би добитися нічиєї. Що ж, не вийшло, однак в першому поєдинку ми були дуже близькі до успіху.

Відмінності між двома матчами кардинальні. У першій ми повели 3:0, а у другий, навпаки, суперник відразу захопив ініціативу. Взагалі в неділю у нас вийшла на лід боязка команда. Поступилися в русі і силових єдиноборствах, лише трохи скрасивши підсумковий результат у другій половині зустрічі. А ось в суботу в Одінцово все було інакше.

Хлопці були по-спортивному злими і ледве не перемогли. Що стосується складу, то у другому поєдинку не виступали Сальников, Литвиненко, Савенко. Ті, хто, найвірогідніше, потрапить на чемпіонат світу. У Москву ми приїхали без Шахрайчука, який залишився вдома по сімейних обставинах. А також без захисників Гунько і Люткевича - вони зайняті в фінальному турнірі вищої ліги чемпіонату Росії. З НХЛ чекаємо Христича, так що загалом грали в оптимальному на даний момент варіанті.