Українська правда

Ахметов хоче, щоб Тимошенко дала Донецьку гроші

Сергей Шемшученко — 7 квітня 2009, 10:59

Уряд має взяти на себе фінансування реконструкції донецького аеропорту та міської інфраструктури до чемпіонату Європи 2012 року. Про це заявив власник "Шахтаря" та інвестор будівництва стадіону "Донбас-Арена" Рінат Ахметов.

"Будемо сподіватися, що влада ці проблеми вирішить. Принаймні, Донецьк не просить кошти у бюджету на будівництво стадіону. У Харкові стадіон будується з бюджетних грошей, в Києві теж, а в Дніпропетровську і в Донецьку - за рахунок власних коштів. Думаю, державі необхідно взяти участь там, де це потрібно", - наводить слова Ахметова прес-служба "Шахтаря".

"Нам преференції взагалі не потрібні. Я кажу про те, скільки держава виділяє коштів на реконструкцію стадіону в Харкові, скільки на реконструкцію стадіону в Києві. А в Донецьку - нуль. Ми будуємо за рахунок власних коштів", - додав він.

За його словами, Донецьк має проблеми із аеропортами та інфраструктурою

"Мені здається, тут необхідно, щоб держава взяла участь. Готелі - це більше приватні інвестиції, і тут потрібно чітко визначити, де повинні брати участь інвестори, а де держава", - підсумував Рінат Ахметов.