Українська правда

Аеросвіт-2008. Карлсен збільшив свій відрив до двох очок. Найближчі переслідувачі – три українці

Сергей Шемшученко — 15 червня 2008, 23:59

У неділю, 15 червня, на міжнародному шаховому турніру "Аеросвіт", який проходить у Форосі, відбувся сьомий раунд.

лідер змагань норвежець Магнус Карлсен, отримав чергову, вже п'яту перемогу і ще більш зміцнив своє турнірне становище. Сьогодні він чорними без проблем здолав румуна Дітера Нісіпяну. Це вже другий "чорний" успіх Магнуса, і він очолив список претендентів на спеціальний приз – "За найбільшу кількість перемог чорними".

Українці Сергій Карякін і Андрій Волокітін, які ділили другий рядок турнірної таблиці після шостого раунду і відставали від Карлсена на 1,5 очки, сьогодні провели нічійні партії. Так що їхне відставання від лідера зросло до двох очок.

Сергій Карякін грав з Василем Іванчуком. Львів'янин в російській партії вже на 7-му ході застосував дещо несподівану новинку. Але далі партнери по збірній України діяли обережно і погодились на нічию вже на 18-му ході.

Андрій Волокітін і росіянин Петро Свідлер у актуальному варіанті іспанської партії не знайшовши помилок у діях один-одного, підписали мирову після триразового повторення позиції.

Ще один українець Павло Ельянов переміг одного з аутсайдерів турніру Олександра Оніщука, який преставляє США. Здобуте очко дозволило Ельянову приєднатися до компанії Карякіна і Волокітіна – тепер вони разом з 4-ма очками у кожного намагатимуться переслідувати лідера.

Результати сьомого раунду:

Яковенко (Росія) - Ван Велі (Нідерланди) - 1:0
Оніщук (США) - Ельянов (Україна) - 0:1
Нісіпяну (Румунія) - Карлсен (Норвегія) - 0:1
Алексєєв (Росія) - Широв (Іспанія) - 0,5:0,5
Волокітін (Україна) - Свідлер (Росія) - 0,5:0,5
Карякін (Україна) - Іванчук (Україна) - 0,5:0,5

Турнірне становище після сьомого раунду:
Карлсен - 6 очків, Карякін, Волокітін, Ельянов - по 4, Іванчук, Широв, Свідлер, Яковенко - по 3,5, Алексєєв, Нісіпяну - по 3, Оніщук, Ван Велі - по 2.