Українська правда

"Тампа" шкодує грошей на зарплату Федотенку

Сергей Шемшученко — 5 серпня 2004, 15:30

Нападаючий "Тампи" українець Руслан Федотенко за рішенням арбітражного суду одержить невелике збільшення до зарплати. Український форвард хотів би заробляти у своєму клубі 1 мільйон 775 тисяч доларів у рік, керівництво "Тампи", зі своєї сторони, пропонувало йому на 660 тисяч менше, поки незалежний арбітраж не прийшов до рішення, що півтора мільйона доларів у рік - цілком гідна зарплата для Федотенка.

В інтерв'ю Tampa Tribune генеральний менеджер клуба Джей Фістер дав зрозуміти, що в "Тампі" не дуже задоволені подібним рішенням. "Нам складно прийняти такі правила. Звичайно, якщо Руслан видасть ще один такий сезон, особливо в плей-офф, ми пошкодуємо, що не запропонували йому відразу дворічний контракт. У противному випадку нам доведеться чекати прийняття нової колективної угоди між профспілкою і лігою, а потім відштовхуватися від неї", - заявив Фістер.

Нагадаємо, що за неповний регулярний сезон (форвард пропустив його частину через травму) Федотенко закинув у регулярному чемпіонаті лише 17 шайб. Однак у плей-офф він став одним з лідерів команди, а його 12 голів у 22 матчах багато в чому сприяли завоюванню "Тампой" Кубка Стенлі. Зазначимо, що нещодавно Федотенко привозив Кубок Стенлі до Києва.

"Спорт-Експрес"