Українська правда

"Сокіл" виключать з чемпіонату Білорусі?

Сергей Шемшученко — 13 жовтня 2005, 12:23

У середу на адресу хокейного клубу "Сокіл-Київ" за підписом виконавчого директора Федерації хокею Республіки Бєларусь С.Г.Савицького надійшов факс наступного змісту:

" Шановні добродії!

6 жовтня 2005 року на засіданні виконкому Федерації хокею Республіки Бєларусь були висловлені критичні зауваження за умовами проведення ігор 14 відкритого чемпіонату Республіки Білорусь у м.Києві й УХВАЛЕНО РІШЕННЯ, що у випадку продовження проведення календарних ігор у ЛДС "Авангард" команда "Сокіл" буде знята зі змагань".


Таким чином, ФХРБ поставила практично нездійсненний ультиматум хокейному клубу "Сокіл" про його подальшу участь у білоруському чемпіонаті. Ясно, що умови, в яких хокеїсти виступають у змаганнях відкритого чемпіонату Білорусії, не відповідають вимогам п'ятизіркових Палаців Спорту, однак, вони викликають ряд деяких питань.

Безсумнівно, що відремонтовані роздягальні, у яких функціонують гаряче водопостачання й сушарки амуніції, а також сама льодова арена ЛДС "Авангард", не є каменем спотикання для проведення змагань під егідою білоруської федерації. Не може не влаштовувати білорусів і рівень хокею, що демонструє "Сокіл", що йде на другому місці в проведеному нашим північним сусідом першості. Це тим більше дивно, що умови ковзанки в парку Горького, у якому виступають чемпіони Білорусії, мінська "Юність", не особливо відрізняються від київських. Ковзанка "Юність" уміщає 760 глядачів, а відремонтовані роздягальні перебувають під землею.

Умови, в яких командам доводиться виступати в Палаці Спорту м. Києва неодноразово викликали дорікання по якості льоду й температурному режиму, як у гостьових команд, так й у керівництва "Сокола". Тому вимоги обов'язкового проведення матчів чемпіонаті Білорусії в київському Палаці Спорту виглядають досить спірними. Тим більше, що білоруська сторона ознайомлена з положенням речей, пов'язаними із проблемами оренди київського Палацу Спорту. У ході V-й звітно-виборної Конференції федерації хокею України, міністр по справах молоді й спорту Кабінету міністрів України Юрій Павленко пообіцяв зробити "Соколу" всебічну підтримку в справі врегулювання ситуації з білоруською федерацією хокею, однак рішення даного питання викликає серйозні побоювання. Якщо білоруським командам потрібний сильний спаринг-партнер у підготовці їхніх гравців до світових першостей й інших міжнародних змагань, то сьогоднішній ультиматум виглядає досить надуманим.

"Українська хокейна агенція"