Українська правда

"Сокіл" грає внічию зі жлобинським "Металургом"

Сергей Шемшученко — 8 вересня 2006, 14:56
"Металург (Жлобіно, Білорусь) – "Сокіл" (Україна) - 2:2 (1:2; 0:0; 1:0:0:0) OT
Шайби: 1:0 13:17 Єрмолов (Немирко, Дурнов) біл.
1:1 14:55 Благой (Бобровніков, Матвійчук) біл.
1:2 18:53 Катріч (С.Черненко)
2:2 43:17 Федоров (Белько, Горбоконь)
Воротарі: Буйко-Селіверстов.
Штраф: 16-22.
Кидки: 45-19.
Кращі гравці матчу: Федоров – Бобровніков, Селіверстов.

Уже на другій хвилині номінальні господарів, хокеїсти жлобинського "Металурга" втритили шанс відкрити рахунок у матчі. Костянтин Немирко опинившись віч-на-віч із Селіверстовим, не зумів направити шайбу в ціль. До слова, той же Немирко, на тринадцятій хвилині першого періоду не зміг використати другу можливість вивести "Металург" вперед.

Дебют зустрічі залишився за "сталевими вовками", запропонувавши з перших хвилин високі швидкості, і незважаючи на визначені кадрові труднощів, підопічні Євгенія Лебедєва раз за разом нагнітали обстановку біля воріт українців. Рахунок був відкритий на п'ятнадцятій хвилині періоду, розіграш чисельної більшості точних кидків з добиванням завершив Хомко.

Гості відповіли через неповних дві хвилини, і також, при розіграші більшості. Благой із другої спроби, навздогін небезпечному кидку Бобровнікова залишає ні з чим молодого Андрія Буйко.

А під завісу першої третини кияни і зовсім вийшли вперед, Катріч хльостким кидком із середньої дистанції робить рахунок 2:1.

В другому періоді територіальною й ігровою перевагою володіли хокеїсти "Металурга", однак до взяття гостьових воріт справа так і не дійшла. Відзначимо, що, здобувши мінімальну перевагу в рахунку, хокеїсти "Сокола" розпочали спробу обкопатися у власній штрафній, віддавши перевагу на відкуп опонентам.

На другий період, хокеїсти "Металурга" вийшли без трьох гравців основного складу, Максим Козлович, Олексій Титовець і Павло Волчек вольовим рішенням Євгенія Лебедєва зустріч завершили достроково. Цей хід, наставник пояснив на післематчевій прес-конференції.

Третій період пройшов при тотальній перевазі "сталевих вовків", яких підбадьорував домашній талісман в особі "сірого вовка", дебютанти відкритої першості, раз за разом стали створювати небезпечні моменти біля воріт Селіверстова. Причиною фізичних кондицій "Сокола" імовірно була зірвана передсезонна підготовка киян, яка з великою натяжкою навряд чи тягне на визначення зім'ятою. До честі гостей, люто обороняючи останній рубіж, кияни не збивалися на індивідуальні дії, намагаючись грамотно використовувати можливість для контр-випаду.

Зрівнявши рахунок на четвертій хвилині третього періоду, хокеїсти "Металурга" кинулися в атаку, ймовірно відчувши слабину суперника. Однак ні дворазова перевага по кидках (14:7) ні чотири спроби закидати при грі в більшості, успіху так і не принесли. Вистоявши, хокеїсти "Сокола" вже в овер-таймі спробували зусиллями Бобровнікова вирвати перемогу, однак думається навіть при нічийному результаті зустрічі, заліковий бал навряд чи розстроїв гостей, що переживають нині непрості часи.

Євгеній Лебедєв ("Металург"): хотів би поздоровити команду із здобутим очкаом. Зовсім очевидно, що прохідних двобоїв у цьому чемпіонаті не буде. Матч із гомельчанами відняв чимало сил, укупі з непростою кадровою ситуацією, гра із "Соколом" видалася ще більш непростою. По ходу зустрічі прийняв рішення "переодягти" трьох хокеїстів, які бездарно віднеслися до своїх обов'язків, підвівши команду. З таким відношенням до справи всі троє можуть опинтися на трансфері.

Олександр Сеуканд ("Сокіл"): важкий матч. Відзначу гру воротаря Селіверстова. Наші проблеми всім добре відомі. Скажу лише, що незважаючи на важку ситуацію в цілому, докладемо всіх зусиль, щоб скласти гідну конкуренцію кожному суперникові.

Сторінка хокею Білорусі