Українська правда

"Сокіл" буде грати у чемпіонаті Білорусі

Сергей Шемшученко — 11 лютого 2004, 11:15

Керівництво київського "Сокола", що останні роки грав у чемпіонаті Східно-Європейської хокейної ліги (СЄХЛ), досягло принципової домовленості про виступ у новому сезоні найсильнішого українського клубу у відкритій першості Білорусії.

Тим не менш, білоруси поставили умови неодноразовим чемпіонам України з хокею. По-перше, київська сторона повинна покращити умови для прийому гостей. Окрім того, переважну більшість домашніх матчів "Сокіл" повинен буде проводити у центральному Палаці спорту.

Також однією з умов, є те, що у разі завоювання українським клубом першого місця у відкритому чемпіонаті Білорусі, чемпіоном буде названий клуб, який фінішував слідом за киянами. Як стало відомо www.champion.com.ua факт того, що "Сокіл" з наступного сезону гратиме у білоруській першості вже 100%. Попри все, угоду на участь у чемпіонаті північних сусідів "Сокола", підписано лише на рік. "Сокіл" стане 10-ою командою в білоруській лізі.

Намагалися добитися права виступати у білоруському чемпіонаті і латвійські команди "Металургус" та ХК "Рига", однак, їм було відмовлено. Що стосується "Сокола", то київський клуб продовжить свій виступ і в чемпіонаті України, рівень якого поки є далеким, навіть, до білоруського...