Українська правда

"Молодіжка" готується до чемпіонату світу

Сергей Шемшученко — 17 грудня 2002, 18:29

Молодіжна збірна України з хокею розпочала підготовку до молодіжного чемпіонату світу серед команд першого дивізіону (U - 20), який відбудеться з 27-го грудня цього року по 3-є січня наступного у колишній столиці Казахстану - Алма-Ати. Окрім господарів майданчику суперниками української молодіжки будуть збірні Італії, Франції, Хорватії і Японії. У вищий дивізіон потрапляє тільки переможець турніру.

За словами головного тренера нашої молодіжної збірної - Сергія Лубніна, перед ним і його підопічними, керівництво Федерації хокею України, поставило завдання мінімум - не вилетіти до нижчого дивізіону, а максимум – вибороти путівку у Вищий. Але, виконати задачу максимум буде досить проблематично.

Крім того, не всі кандидати в збірну, на яких розраховував тренерський штаб, прибули до табору команди. Це, насамперед, син головного тренера національної збірної – Анатолій Богданов-молодший, який грає у Фінляндії, та виступаючий в Угорщині Артем Васюнін. Також Федерація хокею України не змогла оплатити прибуття на збір, кандидатам у збірну України, що виступають у Росії. Тому ставка насамперед буде робитися на хокеїстів виступаючих за ХК "Київ".

Сергій Лубнін також додав, що він практично нічого не знає, про суперників його команди: "Федерація мені такі відрядження не оплачує, а за власною ініціативою і за особисті засоби їздити я не можу".

Нагадаємо, що на минулому чемпіонаті світу у першому дивізіоні, який проходив у Німеччині, діями збірної України керував Олександр Куликов. Під його керівництвом наша команда зайняла четверте місце.

Громадське радіо