Українська правда

"Сокіл" залишать в чемпіонаті Білорусі

Сергей Шемшученко — 19 грудня 2009, 10:26

Київський "Сокіл" зможе і в наступному сезоні виступати у відкритому чемпіонаті Білорусі з хокею.

Систему проведення чемпіонату Білорусі з хокею обговорювали сьогодні учасники засідання виконкому Федерації хокею Республіки Білорусь.

Голова тренерської ради ФХРБ Володимир Сафонов відзначив, що на недавньому засіданні наставники зійшлися на тому, що чемпіонат Білорусі в сезоні 2010/2011 рік повинен пройти за нинішньою схемою за участю 14 команд екстраліги. А в наступному - 2011/2012 роки - за спортивним принципом скоротити кількість команд до 12.

При цьому чемпіонат Білорусі залишиться відкритим: всі іноземні клуби матимуть ті ж шанси, що і білоруські команди. Також внесено пропозицію відмовитися від обов'язкової участі в матчах екстраліги двох молодих хокеїстів, залишивши залучення молоді на розсуд тренерського штабу кожного клубу.

Крім того, запропоновано омолодити вищу лігу, причому вже з сезону-2010/2011 встановивши вік хокеїстів фарм-клубів екстраліги від 1990 до 1993 років народження.

При цьому планується дозволити брати участь в матчах вищої ліги трьом гравцям команди екстраліги. Планується також дещо змістити терміни проведення розіграшу Кубка Білорусі і проводити його в третій декаді серпня в 2 містах з фінальним матчем між переможцями груп.

Члени виконкому також запропонували проводити перехідний турнір за право грати в екстралізі білоруської першості. У ньому гратимуть 4 команди, що не потрапили в плей-офф за підсумками регулярного чемпіонату в екстралізі і дві найкращі дружини вищої ліги.

Команди, які займуть перші чотири місця в перехідному турнірі, отримають право грати в екстралізі. Остаточне рішення по цих питаннях буде ухвалено 21 січня 2010 року на звітно-виборній конференції Федерації хокею Республіки Білорусь, на якому буде також вибраний новий голова цієї організації.

gazeta.ua