Українська правда

Роман Сальников: Мені завжди хотілося грати вдома

Сергей Шемшученко — 24 липня 2008, 14:19

Сьогодні і завтра київський "Сокіл" проведе перші матчі після відпустки - проти "Вітебську". У команді 14 новачків. Найвідоміший - Роман Сальников, чемпіон і кращий гравець білоруської Екстраліги минулого сезону.

Сальников у складі "Кераміну" у матчі проти "Сокола", фото ХК "Сокіл"

"Мені завжди хотілося грати удома. За 15 років вже наїздився. А надто, у Мінську у мене контракт закінчився. "Керамін" хотів мене залишити, причому робив це достатньо наполегливо пропонували кращі фінансові умови. Але для себе я твердо вирішив переїхати у "Сокіл". Не хотілося б загадувати, але планую завершити кар'єру саме тут," - розповідає Роман про свій перехід у "Сокіл".

- Кияни зібрали під свої прапори практично весь колір українського хокею. Від команди чекають високих результатів...

- Зараз рано про щось говорити. Сезон покаже. Хоча за іменами, у нас непоганий колектив. Поки що триває тренувальний процес, у команді 35 чоловік. Зараз навіть не відомо хто гратиме і з ким. Думаю бути в четвірці кращих нам під силу. - оцінює сили команди гравець. - Ще хотілося б на Олімпіаду до Ванкувера потрапити, але буде дуже складно. Треба працювати, до лютого час ще є. Потрібно всього лише виграти три гри і все. У нас в групі не канадці з росіянами, врешті-решт (головні конкуренти України за путівку на Ігри-2010 - Латвія і Італія, - прим. ред.). Тому трохи щастя і все буде добре.

Кращий сезон у кар'єрі:

Роман Сальников

народився: 18.02.76 у Харкові

Хват ключки: правий

Зріст: 182 см. Вага: 84 кг.

Клуби: ШВСМ (Київ), "Нєфтєхімік" (Нижнекамськ), ХК "Вороніж", "Витязь" (Подольськ), "Крилья Совєтов" (Москва), "Барвінок" (Харків), "Амур" (Хабаровськ), "Керамін" (Мінськ).

За збірну України провів 136 матчів (39 голів, 29 передач).

Досягнення: чемпіон Білорусі ("Керамін", 2008), чемпіон України (ШВСМ, 1994; "Сокіл", 1997, 2005).

Про чемпіонат-2007/08: "Минулий сезон можна назвати одним з кращих у моїй кар'єрі. Були хороші партнери по ланці, десь щастило. В результаті став кращим бомбардиром чемпіонату Білорусі, виграв золоті медалі. "Керамін", якщо не помиляюся, вісім років чекав цього".

Сегодня