Українська правда

Ми можемо втратити півкоманди, якщо не погасять заборгованість, - Завальнюк

Сергей Шемшученко — 12 листопада 2009, 22:33

Хокеїстам київського "Сокола" останнім часом доводиться несолодко. Три місяці їм не виплачували заплатню. Від цього деякі гравці вирішили змінити клуби.

Проте, як заявив в інтерв'ю газеті "Новая" генеральний менеджер київського "Сокола" В'ячеслав Завальнюк, останнім часом ситуація змінилася на краще і перед командою погасили частину заборгованості.

"Ситуація змінилася, і на краще. Днями перед гравцями погасили частину заборгованості. При цьому перший віце-президент клубу Сергій Корабльов завірив хлопців, що до кінця місяця вони отримають усі гроші, які належать їм за контрактом. А якщо ситуацію з невиплатою зарплат затягнути і далі, ми реально можемо втратити півкоманди. Але наш спонсор пообіцяв, що все буде добре", - розповів він.

Проте, незважаючи на поліпшення ситуації, кияни вже втратили кількох гравців основного складу.

"Поки пішли чотири гравці першої команди: 30-річний захисник Юрій Наваренко та 29-річний центрфорвард Артем Гніденко переїхали у Вітєбськ. Ще один гравець оборони - Олег Благой - перейшов до гродненського "Нємана". Нарешті, у казахстанський клуб - "Бейбарис" з Атиртау - відправився форвард Сергій Харченко", - розповів генеральний менеджер "Сокола".

Проте, за словами Завальнюка, хокеїстам київської команди потрібно віддати належне, адже не отримуючи заплатні, вони показують непоганий результат.

"Треба віддати належне хокеїстам. Не отримуючи грошей, вони віддаються у кожній грі, прагнуть підтримувати імідж клубу. Словом, те, що залежить від них, вони роблять. Думаю, у регулярній першості Екстраліги нам під силу зайняти місце не нижче третього. Ну і планів з приводу Континентального кубка ніхто не відміняв! Битимемося за перемоги на всіх фронтах. Якщо, звичайно, перед командою виконають фінансові зобов'язання і "Сокіл" збереже кістяк", - додав він.

Також, Завальнюк повідомив, що Федерація хокею Білорусі не надсилала офіційне повідомлення, що "Сокіл" можуть не допустити до Екстраліги у майбутньому сезоні.